Beschrijving

Ook in Voorraad
 • Keulse Potten
  Snel en goed dat is wat de Olde Jan doet
  Verzending dag nabetaling.
  • Een acceptabel bod is ook welkom
  • Bod inclusief verzendkosten
  • Het winkeltje waar de gegevens niet Doorgespeeld worden
  • Katholieke illustraties
   even jaartal opgeven die je zoek is meschien wel op voorraad]
 • Folie Pers
  Dick Trom diversen delen
  Beschuit Blikken
  Ouderwets Fornuis
  Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse –
 • J. van Lennep

De Spaanse architect Antonio Gaudí leefde van 1852 tot 1926. Hij is vooral bekend als ontwerper van de kathedraal waaraan tot op de dag van vandaag gewerkt wordt, de Sagrada Família. Hij overleed tijdens een wandeling, waarbij hij geschept werd door een tram. In De Gaudí sleutel komen de Spaanse auteurs Martín & Carranza met een opmerkelijke kanttekening bij dit ongeval. Gaudí zou vermoord zijn omdat hij over geheime kennis beschikte.
In navolging van Dan Brown wierpen Martín en Carranza zich op een historische persoon en lieten die een rol spelen in een thriller. Gaudí maakte volgens hen deel uit van de ‘zeven ridders van Moria’ een genootschap dat al drieduizend jaar oud zou zijn en waarvan nooit iemand het bestaan heeft kunnen vermoeden. Behalve Asmodeus. Hij is de leider van de ‘Fundamentele Garde’, een al evenoud genootschap dat tot doel heeft de ridders van Moria te bestrijden en hun geheim te ontdekken.

Tachtig jaar na de dood van de grote architect vindt een tweede moord plaats waarbij Juan Givell om het leven komt. Hij is de grootvader van Maria, een ridder van Moria en volgens eeuwenoude profetieën is zijn kleindochter de uitverkorene: degene die het geheim in werking zal zetten. Kort voor haar grootvader sterft, overhandigt hij haar een sleutel die haar toegang tot het geheim zal geven. Maar eerst moet ze een zevental raadsels oplossen.