Galgenaas Roger Van De Velde Omslag Dick Bruna

Galgenaas Roger Van De Velde Omslag Dick Bruna

18,75

9789022303238

This field can't be Empty

Doos 842 Boek 2

This field can't be Empty

Galgenaas is het literaire debuut van de in mei 1970 onder tragische omstandigheden overleden Roger van de Velde. Van zijn vijfenveertig levensjaren bracht Van de Velde er acht in gevangenissen en psychiatrische inrichtingen door: omdat hij, maaglijder, verslaafd was aan het pijnstillende middel Palfium ... Galgenaas is een bundel verhalen over de gevangenis, geschreven in de gevangenis. 'Het is misschien nodig in de gevangenis te komen om de essentie van de vrijheid - de vrijheid van het hart en de vrijheid van de geest - te ontdekken,' zo schrijft Van de Velde. 'Juist daarom, omdat hart en geest en nieren gecondenseerd worden in een beperkte ruimte, leven mannen en vrouwen in dit sombere huis van water en brood veel intenser dan de deugdzame burger in de zonnige straat geredelijk denkt. Hij ziet doorgaans alleen maar de handboeien, en hij vergeet dat onder die handboeien de pols blijft kloppen, warm en onrustig, vluchtig en altijd weer opnieuw, op een ritme dat zo oud en onvergankelijk is als de mens.

This field can't be Empty

A.W. Bruna Uitgevers B.v. te Utrecht uit 1966 en Manteau - Prometheus Uiteverij

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Paperback 21x12 formaat 165 pagina's slappe kaft Naam voorin geschreven

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: € 3,90 - Pakket: € 5,95

This field can't be Empty

Uitverkocht

Galgenaas is het literaire debuut van de in mei 1970 onder tragische omstandigheden overleden Roger van de Velde. Van zijn vijfenveertig levensjaren bracht Van de Velde er acht in gevangenissen en psychiatrische inrichtingen door: omdat hij, maaglijder, verslaafd was aan het pijnstillende middel Palfium …
Galgenaas is een bundel verhalen over de gevangenis, geschreven in de gevangenis. ‘Het is misschien nodig in de gevangenis te komen om de essentie van de vrijheid – de vrijheid van het hart en de vrijheid van de geest – te ontdekken,’ zo schrijft Van de Velde. ‘Juist daarom, omdat hart en geest en nieren gecondenseerd worden in een beperkte ruimte, leven mannen en vrouwen in dit sombere huis van water en brood veel intenser dan de deugdzame burger in de zonnige straat geredelijk denkt. Hij ziet doorgaans alleen maar de handboeien, en hij vergeet dat onder die handboeien de pols blijft kloppen, warm en onrustig, vluchtig en altijd weer opnieuw, op een ritme dat zo oud en onvergankelijk is als de mens.

Uitverkocht

Artikelnummer: 9789022303238 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen 
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ‘s  Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
   
Snel en goed dat is wat de Olde Jan doet 
Verzending dag nabetaling.
Een acceptabel bod is ook welkom
Bod inclusief verzendkosten
Het winkeltje waar de gegevens niet Doorgespeeld worden 

http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl/

Ga naar de bovenkant