Australie Een culinaire reis Oorspronkelijke recepten van de culinaire Grootmeesters Pascoe, Elise . Tekst Cherry Ripe Foto’s Recepten Peter Johnson Stilering Janice Baker Overige Foto’s Ray Joyce

Australie Een culinaire reis Oorspronkelijke recepten van de culinaire Grootmeesters Pascoe, Elise . Tekst Cherry Ripe Foto’s Recepten Peter Johnson Stilering Janice Baker Overige Foto’s Ray Joyce

21,75

9789054268338

This field can't be Empty

Doos 786 Boek 2

This field can't be Empty

Pascoe, Elise . Tekst Cherry Ripe Foto's Recepten Peter Johnson Stilering Janice Baker Overige Foto's Ray Joyce

This field can't be Empty

Lantaarn B.v, De is een handelsmerk van Time Life Boeken uit 1995

This field can't be Empty

nederlands

This field can't be Empty

Gebonden 34x26 formaat 256 pagina's [harde kaft] Authentieke recepten uit de Regionale Keukens

This field can't be Empty

Brievenbuspakket of opengevouwen: € 3,90 - Pakket: € 5,95

This field can't be Empty

Australië een culinaire reis
Australië is gezegend met een breed scala van verschillende klimaten en landschappen. Deze rijke verscheidenheid stimuleerde bewoners tot koken met de meest diverse ingrediënten uit alle hoeken van het land. Deze getalenteerde koks kopen boerenkazen en verse produkten uit Victoria, zeebanket en appels uit Tasmania, rijst en wijnen uit New South Wales, olijven en wild uit South Australia, tropische vruchten en rundvlees uit Queensland, tarweprodukten uit Western Australia en inheemse produkten uit het Northern Territory. Dat resulteert in een Australische keuken die zowel landelijk en verfijnd als vertrouwd en exotisch is. Australië – een culinaire reis is met zijn ruim 200 recepten van de bekende schrijfster Elise Pascoe een eerbetoon aan deze natie van vindingrijke koks en heerlijke, verse ingrediënten. In een diepgravende, informatieve tekst onderzoekt de journaliste Cherry Ripe het karakter van elke regio. Ze beschrijft ook de geschiedenis van de Australische keuken vanaf de tijd dat die voornamelijk Brits was tot de transformatie die de keuken heeft ondergaan sinds de Tweede Wereldoorlog, toen nieuwe migranten hun eigen eten in de Anglo-Keltische keuken introduceerden. Tegenwoordig is de Australische keuken grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse-Zeegebied en Zuidoost-Azië. In dit boek vindt u recepten die dit culinaire mozaïek weerspiegelen, van Engelse scones ,en Italiaanse pasta tot Thaise soepen die geuren naar citroengras. De inheemse flora en fauna van Australië – akudjura, quandong, Australische acacia, emoe, kangoeroe komen aan bod in een selectie recepten waarin de unieke kwaliteiten van de produkten optimaal zijn benut. Alle recepten zijn prachtig in kleur gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker. De al even schitterende foto’s van Australische landschappen, steden en mensen van Ray Joyce en andere bekende fotografen voeren u op een adembenemende reis door een land dat niet alleen vermaard is om zijn schoonheid, maar ook om de veelheid aan intrigerende tegenstellingen.

Artikelnummer: 9789054268338 Categorie:

Beschrijving

Ook in voorraad:
Keulse Potten
Folie Pers
Dick Trom diversen delen
Beschuit Blikken
Ouderwets Fornuis
Almanak ’s Enkhuizer – Achterhoekse – J. van Lennep
http://deoldejan.boekwinkeltjes.nl

Ga naar de bovenkant