-
Hodja woont in Pjort, dat ligt in het land Bulgislav. Iedere dag gaat hij naar school om te leren lezen en schrijven maar meestal denkt hij aan andere dingen: Hodja wil erop uit en de wereld ontdekken. Op een vliegend tapijt dat hij van de oude el-Faza krijgt, verdwijnt hij naar onbekende streken en ontmoet hij vreemde snuiters, zoals de bleke Rat en de vette gevaarlijke sultan
-
De klimaatverandering is een feit. De toekomst van de mensheid staat op het spel. Een vraag rest nog: kan de verandering worden gestopt?George Monbiot laat zien hoe dat kan met 90% minder kooldioxide-uitstoot in 2030. Het eeuwige excuus, dat het te pijnlijk en te duur wordt, kan de prullenbak in. 90% in 2030 brengt onze samenleving niet op de knieen. Er is wel een verregaand totaalplan nodig, iets waar de politici nog niet aan durven. Maar nu zelfs ondernemers de overheid om sturing vragen, wordt 'energie op de bon' onvermijdelijk.Alleen bij een rechtvaardig systeem zal de omschakeling slagen. Monbiot doet voorstellen op velerlei terrein, gesteund door rigoreus onderzoek van wat wel en wat niet helpt, wat de kosten zijn en welke problemen er op de loer liggen.George Monbiot is een van de invloedrijkste radicale denkers op aarde. Zijn columns in ''The Guardian'' worden vanwege hun originaliteit en inzicht over de hele wereld overgenomen. Hij doceert aan de Oxford Brookes Universiteit. Monbiot schreef vijf boeken. Nelson Mandela eikte hem de UN Global 500 Award uit voor uitmuntend milieuwerk.Monbiot laat zien hoe we, stapje voor stapje, tot 90% besparing kunnen komen.... De enige opoffering die het kost is dat we moeten stoppen met vliegen... Hij schrijft innemend, met humor. ''The Guardian''
-
Recepten: Anneke Ammerlaan, Yolanda van der Jagt. Fotografie: Rob van der Vet Illustraties: Yvette van Boven. Culinaire realisatie Hanneke Boers Hip kip? Hip kip! In deze eerste aflevering van de kookserie van Albert Heijn laten we je zien hoe geweldig je met kip kunt uitpakken. Van onverwachte borrelhapjes tot snelle maaltijden waarmee je iedereen verrast. En of je nu kiest voor kip-in-de-zak, mini kip-a-soup of kip-met-dip: het is steeds lekker eten met plezier!