-
Leo Humblet krijgt een telefoontje van een jonge vrouw, Francesca, die de dochter blijkt te zijn van zijn grote en enige liefde: Jozefien Fels. Twintig jaar lang heeft Humblet op een teken van leven gewacht en nu is het er, in de persoon van een vrolijk, doortastend meisje uit Sint-Petersburg. Het verzoek dat Francesca aan Leo Humblet richt, brengt hem tot een beslissing met verstrekkende gevolgen. Ad van Iterson voert de lezer naar Berlijn, Milaan en Amsterdam, maar bovenal naar het decor van zijn gepassioneerde jeugdliefde: de stille kunstenaarswijk in de schaduw van de omwalling van Maastricht. 'Francesca's moeder' is een spannende roman over de liefde, over de verleiding van de ongenaakbaarheid en over de eeuwige wederkeer, geschreven in een betoverende stijl, met humor, met mededogen, maar vooral indringend en onvergetelijk.
-
Deze bundel bevat verhalen over alle delen van Frankrijk. Met Gustave Flaubert en Julian Barnes Van de avonturen van een kat in de Provence tot een pelgrimage naar Lourdes, van een vogelzoektocht in de Camargue tot een dwaaltocht door Parijs. Gustave Flaubert bezoekt Corsica, Julian Barnes verklaart zijn liefde voor Frankrijk en ook Paul Theroux gaat uitgebreid op stap in deze gevarieerde verzameling verhalen.
-
FRANKRIJK EEN CULINAIREE REIS Een unieke verzameling van ruim 240 recepten uit de verschillende streken van Frankrijk getuigt van de heerlijke en gevarieerde produkten die ten grondslag liggen aan de reputatie die dit land geniet als een van de meest vermaarde centra van gastronomie in de wereld. Frankrijk - een culinaire reis biedt de lezer een gekend beeld van een stijl van koken die in tal van publicaties ten onrechte onderbelicht wordt: een stijl die reeds eeuwenlang in families mondeling is overgeleverd. De resultaten van die voortreffelijke kookstijl die zo rijk aan traditie is, staan nog heden ten dage in alle streken van dit pracht land te sudderen en borrelen op fornuizen in boerderijen en knusse, landelijke herbergen. Frankrijk - een culinaire reis voert de lezer van het landschap naar de tafel. Er wordt ingegaan op de nauwe verwevenheid van de geschiedenis en geografische en culinaire eigenheden van de verschillende landstreken, en de mensen die er het eten tot zo'n unieke belevenis maken. Zonder de overvloed aan oesters, zonder cassoulet, zonder hochepot, zonder bourride, en zonder de begeleidende wijnen en biersoorten zou Frankrijk eenvoudig Frankrijk niet zijn. De speciaal in opdracht voor dit boek gemaakte foto's vormen een lofzang op de verscheidenheid en schoonheid van het Franse landschap: de rotsige heuvels in het zuiden, de pittoreske vissersdorpjes langs de westkust, de weidegronden langs de Loire, de kleurrijke Middellandse-zeekust, de trotse Alpen en de vulkanische plateaus van het Massif Central. De recepten in dit boek werden verzameld door de gezusters Scotto - de culinaire schrijfsters Marianne Comolli, Elisabeth Scotto en Michele Carles - die in Parijs opgroeiden en in hun jeugd elke zomer op het platteland doorbrachten. Elk recept is met de grootste zorg geschreven, uitgeprobeerd en gefotografeerd voor dit boek. Frankrijk - een culinaire reis is het verhaal van de oude schat van de regionale geastronomie, een verhaal dat op meeslepende wijze wordt verteld door de schrijver Gilles Pudlowski en op superieure wijze wordt verbeeld in de kleurenfoto's van Pierre Hussenot en Leo Meier.
-
Het wringt bij tijden behoorlijk tussen moeder en zoon. Sinds de vader definitief uit het zicht is verdwenen, de vertellende zoon was toen nog maar 11, heeft de moeder zich nukkig aan hem vastgeklampt, zonder overigens haar amoureuze escapades te temperen. Hij ontwikkelt een geraffineerd talent om het toeval dramatisch naar zijn hand te zetten en zijn moeder, al is het ten koste van eigen relaties, trouwhartig door het hossebossende bestaan te loodsen. Tot zijn dochter van 18 op drift raakt en hij beseft klem te zitten tussen twee eigenzinnige vrouwen. In vijf episodes, met sprongen van ongeveer tien jaar, voltrekt zich de cirkelgang. Murw van alle heisa is hij uiteindelijk weer het kleine jongetje dat troost zoekt bij de moederschoot. De kracht van de roman schuilt in de leemtes tussen de beschreven belevenissen. De schrijver (1949) suggereert een onderstroom van haat en geweld, die hier en daar wel tot uitbarsting komt, maar doorgaans toch verhuld en onderdrukt voortwoekert
-
Leckeres für den Hund. Einfache, schmackhafte Kochrezepte für Ihren 4-beinigen Liebling. Gesunde Zutaten für viele Gelegenheiten. Herzhafte Mahlzeiten aus Fleich, Gemüse; Reis und Haferflocken sowie Schonkostgerichte für kranke Hunde. Übersichtliche, leicht umzusetzende Rezepte für eine ausgewogene Ernährung. Liebevoll gestaltet mit schönen Fotos und Zeichnungen.
-
Een klassieker over een van Nederlands grootste verzetshelden. De strijd van een dorpsdominee tegen nazi-terreur. Frits Slomp, een gereformeerde predikant uit een dorpje onder de rook van Hardenberg, trok vanaf de kansel fel van leer tegen de bezetters. Toen de grond hem daardoor te heet onder de voeten werd dook hij onder, waarna hij een organisatie oprichtte die de hulp aan tienduizenden onderduikers moest coördineren. Als Frits de Zwerver werd hij een symbool. Zijn ontsnapping uit de Koepelgevangenis is legendarisch. Een getuigenis over een van de meest bewogen periodes uit de vaderlandse geschiedenis.
-
For undergraduate/graduate-level courses in Nursing Issues, Nursing Theory, Nursing Ethics and Nursing Service. This presentation of clinical judgement, caring practices, and collaborative practice provides ideas and images that students can draw upon in their interactions with others and in their interpretation of what nurses do. It includes many clear, colourful examples and describes the five stages of skill acquisition, the nature of clinical judgement and experiential learning and the seven major domains of nursing practice. The narrative method captures content and contextual issues that are often missed by formal models of nursing knowledge.