-
De authentieke Griekse keuken bevat de essentie van het mediterrane dieet. Het dieet, gebaseerd op olijfolie, verse groenten, salades en vis wordt algemeen erkend als zeer gezond. Krijg de smaak te pakken van Griekenland en de Griekse manier van leven door deze kleurrijke, smaakvolle en eenvoudig te bereiden gerechten.
-
BIJZONDER is het kookboek voor de thuiskok die met groots resultaat wil koken. Met recepten van Topkoks. zoals Sergio Herman, Lucas Rive, Ron Blaauw en Jonnie Boer. Het boek staat boordevol gerechten die erg lekker zijn en er goed uitzien. Van klassieker als de ossenhaas met bearnaisesaus of een crême brulee tot exotische gerechten als mangosoep of Marokkaanse tajine. Met BIJZONDER in de hand kan iedereen stap-voor-stap op een eenvoudige manier met een groots effect een gerecht of een heel menu op tafel zetten: Met Bijzonder lukt het altijd! Veel stap-voor-stap recepten, zowel in tekst als in beeld. Enkele grote koks als Jonnie Boer, Sergie Herman, Lucas Rive, Ron Blaauw en Marc van Gulick gaven hun medewerking. * Van amuse tot koffie. * Weinig moeite, groots effect. * Royaal, stoer en luxueus. * Met recepten van Nederlandse chefs. * De beste wijn-spijscombinaties. Productspecificaties Albert Heijn Van bruschetta en oesters tot pittige garnalen, limoenspoon en boeuf Stroganoff. Als dessert zijn de crème brulée, pavlova en Champagnesabayon niet te versmaden. Gebonden boek, 191 pagina's.
-
Rainbow Cuisine Oorspronkelijke Titel In iets meer dan driehonderd jaar is op het zuidelijke puntje van Afrika een van de intrigerendste en gevarieerdste keukens ter wereld ontstaan. De taak om deze voortdurende, steeds veranderende -en grotendeels onontdekte culinaire evolutie voor het nageslacht vast te leggen, was voor schrijfster Lannice Snyman en fotograafAndrzej Sawa een fascinerende en indrukwekkende uitdaging. Snyman en Sawa zijn beide experts op het gebied van eten. Voor dit boek doorkruisten zij zeven jaar lang het land, op zoek naar historische en regionale delicatessen, waarbij zij ook de multiculturele levensstijl van de bevolking hebben bestudeerd en gefotografeerd. Het resultaat is het lang verwachte De keuken van 'Zuid-Afrika, een boek dat voor het eerst de gerechten van alle bevolkingsgroepen van Zuid-Afrika bevat en deze presenteert in het eigen, schitterende landschap. Het beschrijft de menselijke en culinaire geschiedenis van zeven geografische regio's en gaat terug naar de lokale gerechten uit de tijd van jagers-verzamelaars om via de schotels van Europese kolonisten en Aziaten uit te komen in de moderne keuken. Dit boek is zowel een reisverslag als een gastronomische tocht. Het is en boek om door te bladeren, in te lezen, uit te leren koken en te koesteren
-
Bijna 25 jaar geleden geschreven is deze raadgever voor echtparen die adoptie plannen of kinderen geadopteerd hebben. Het boek is bruikbaar gebleven en lezenswaard. Alle mogelijk praktische problemen, die zich bij adoptie kunnen voordoen, worden vol respect voor de kinderen, gezellig vertellend en met humor, behandeld, met nadruk op het vormen van een gezinsverband, waar kleine kinderen continu geborgenheid kunnen vinden. Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken, met goede inhoudsopgave, waardoor ook praktisch naslaan mogelijk is. Jan de Hartog, was bij de Quakers in Amerika sterk betrokken in de organisatie voor adoptie van kinderen uit Zuid-Oost-Azië. Naast de ervaringen van de vele ouders die hij door dit werk ontmoette, verwerkt hij ook die van zichzelf en zijn vrouw met twee meisjes die hun onverwacht toegewezen werden, nadat hun eigen kinderen al uit huis waren. Groen/paars omslag met fotootje van spelend meisje.
-
Bart Castelein Foto Auteur Kristien Hemmerechts (1955) is een Vlaamse auteur. Ze maakte naast haar vele romans, reisverhalen en verhalenbundels ook naam met haar autobiografische essays. Taal zonder mij (1997) is daarvan ongetwijfeld het bekendste. Met haar kenmerkende stijl weet ze de meest ingewikkelde themas op een invoelbare manier te verwoorden. Ze was de eerste Vlaming die het Groot Dictee der Nederlandse Taal opstelde, in 2008.Bij De Geus verschenen tot dusver De dood heeft mij een aanzoek gedaan (2010) en de romans Gitte (2011), Haar bloed (2012) en een heruitgave van Ann (2012). In 2012 volgde Kronkelpaden van het geheugen, waarin ze de werking van het geheugen onderzoekt. In 2014 verscheen De vrouw die de honden eten gaf, een boek dat omwille van het onderwerp (Michelle Martin) veel stof deed opwaaien, en omwille van de kwaliteit veel lof kreeg. Op vind je alle boeken van Kristien Hemmerechts, waaronder het nieuwste boek van Kristien Hemmerechts.