-
Themen in her life OorspronkelijkeTitel Uitgave [ Corgi Books] Hoe succesvol een jonge Londense agente voor filmscripts ook is in haar beroep, met mannen heeft zij geen geluk, hoewel het haar niet aan korte heftige erotische ontmoetingen ontbreekt. Bij de begrafenis van haar beroemde vader, een filmregisseur, ontmoet zij voor het eerst haar halfzuster, de échte dochter van haar vader, die getrouwd is met een dichter, kinderen heeft en op het land leeft, maar ook niet gelukkig is, want de dichter is haar voortdurend ontrouw. Vrouwenleven in Engeland in 1997, het jaar van de nieuwe Labour-regering en Diana's dood, vol chaotische relaties. Realistisch beschreven met een wat kleurloos taalgebruik, het kabbelt en babbelt maar voort, soms grappig, soms grof, vooral vlot. Ondanks kritiek op modeverschijnselen is ook dit boek zelf een wat modieus product, gemaakt volgens het recept 'dochters/moeders'. Niettemin zal het een ruim publiek van niet al te veel eisende lezeressen trekken. Vrij kleine druk. Eerder verscheen van de Britse schrijfster (1958) 'Drie vrouwen, drie moeders' *.
-
Carsten Witte - Stone en Co de Kruijf Foto's Omslag Ik weet nooit wanneer een Nederlander me versiert', zegt de Oostenrijkse Maria. 'Je kunt niet eens lekker ruzie met ze maken', aldus de Israëlische Sarah. 'Nergens zag ik zulke mooie mannen', constateert de Franse Véronique. Wie zijn oor te luisteren legt bij buitenlandse vrouwen, komt al snel tot één conclusie: de Nederlandse man is een uniek verschijnsel. Hij is het toonbeeld van redelijkheid, gematigdheid en evenwicht. Maar voor heftige passie en romantiek lijkt hij niet in de wieg gelegd, zo luidt het oordeel van hen die het weten kunnen. Journaliste Sophie Perrier - Française van oorsprong maar al vele jaren werkzaam in Nederland - vroeg 35 vrouwen uit alle windstreken over hún ervaring met de Nederlandse man. Over zijn uiterlijk, zijn gedrag, zijn kwaliteiten en zijn gebreken. Over jaloezie, flirten, seks en de rolverdeling in het huishouden. De gesprekken leverden een onthullend beeld op van de Nederlandse man - zonder wetenschappelijke pretenties, maar zo treffend en herkenbaar dat elke Nederlander ermee zal instemmen. Met meer of minder tegenzin. Sophie Perrier (1968) was correspondent in Nederland voor het Franse dagblad Libération. Ze schreef talloze artikelen over de Nederlandse samenleving voor Franse, Belgische, Zwitserse en Canadese media en werkte voor de Wereldomroep. Inmiddels is Sophie Perrier weer naar haar vaderland teruggekeerd.
-
Illustraties Juul van der Heuvel Omslagontwerp Ron van Roon Biep exemplaar In een college in Cambridge is de oude Master stervende. Hij en de andere fellows weten dat er spoedig verkiezingen voor een nieuwe Master moeten plaatsvinden. De rivalen zijn Paul Jago: hartstochtelijk, sympathiek, maar soms geplaagd door extreme gevoelsuitbarstingen en gehandicapt door een 'verkeerde' echtgenote. En Crawford: een sluwe, bedachtzame geleerde en een standvastig man, maar lang niet zo menselijk als Jago. C.P. Snow onthult in zijn wellicht beroemdste roman De Afasters de verborgen ambities, de subtiele manoeuvres, de complexe karakters van een intellectueel universitair milieu uit de jaren dertig. In superieure dialogen voert hij de spanning op en dwingt hij de lezer in een vreemde, fascinerende wereld binnen te treden. De Masters is een literair meesterwerk, een reus van een roman.
-
De mens in het heelal 1e druk is een boek van Titulaer uitgegeven bij Reed Business. ISBN 9789010017727 Dit is een boek over het heelal in zijn totaliteit. Niet een boek dus dat uitsluitend over de ruimtevaart, de zon, de aarde of de sterren gaat, maar een boek met alle spectaculaire gegevens die over het heelal bekend zijn.
-
De Middellandse zee een culinaire reis De mediterrane wateren worden door drie continenten begrensd: Europa, Azië en Afrika, en sinds de oudheid was deze zee van vitaal belang voor de ontwikkeling van haar keuken. De kusten van Catalonië, Turkije, Tunesië en Marokko en hun beschavingen delen alle in de rijkdommen van het Middellandse-Zeebekken. De keuken is gebaseerd op lokale ingrediënten als bepaalde soorten vis, schaal en schelpdieren, maar ook op algemeen gangbare produkten als granen, vruchten en specerijen. De mediterrane tafel is beladen met gekruide olijven, gepureerde aubergine, kikkererweten en sesamzaad; een met komijn gekruide sinaasappelsalade; broden op griesmee en eierbasis en kop bereid met ingemaakte citroenen, geserveerd op een bed dampende couscous. Als nagerechten zijn er baklava komafa-gebak, ingemaakte vijgen en rozeblaadjes; en amandelkoekjes begeleiden kopjes Turkse koffie of met honing gezoete muntthee. Maak een keuze uit deze genoemde recepten of uit de ruim 200 andere recepten die zijn bijeengebracht in dit deel van de culinaire reisserie, een cruise door het Middellandse-Zeegebied. De beroemde restaurateur, chef-kok en schrijfster Joyce Goldstein heeft ruim 200 recepten verzameld die de veelzijdigheid en tradities van de mediterrane keuken weerspiegelen. Dit zijn gerechten die al eeuwen worden bereid in de keukens van Zuid-Spanje, de Provence, zuidelijk Italië, Griekenland en de Balkan, Turkije, Israël, Libanon, Egypte, Syrië, Tunesië, Algerije en Marokko. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin basistechnieken en belangrijke begrippen uit de mediterrane keuken worden beschreven. Elk recept is prachtig in beeld gebracht in kleurenfoto's die het werk zijn van de fotograaf Peter Johnson en stiliste Janice Baker. Tal van adembenemende landschapsfoto's en een verhelderende tekst over de culinaire geschiedenis van dit deel van de wereld voltooien dit gedenkwaardige portret van het mediterrane leven.