• Australië een culinaire reis Australië is gezegend met een breed scala van verschillende klimaten en landschappen. Deze rijke verscheidenheid stimuleerde bewoners tot koken met de meest diverse ingrediënten uit alle hoeken van het land. Deze getalenteerde koks kopen boerenkazen en verse produkten uit Victoria, zeebanket en appels uit Tasmania, rijst en wijnen uit New South Wales, olijven en wild uit South Australia, tropische vruchten en rundvlees uit Queensland, tarweprodukten uit Western Australia en inheemse produkten uit het Northern Territory. Dat resulteert in een Australische keuken die zowel landelijk en verfijnd als vertrouwd en exotisch is. Australië - een culinaire reis is met zijn ruim 200 recepten van de bekende schrijfster Elise Pascoe een eerbetoon aan deze natie van vindingrijke koks en heerlijke, verse ingrediënten. In een diepgravende, informatieve tekst onderzoekt de journaliste Cherry Ripe het karakter van elke regio. Ze beschrijft ook de geschiedenis van de Australische keuken vanaf de tijd dat die voornamelijk Brits was tot de transformatie die de keuken heeft ondergaan sinds de Tweede Wereldoorlog, toen nieuwe migranten hun eigen eten in de Anglo-Keltische keuken introduceerden. Tegenwoordig is de Australische keuken grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse-Zeegebied en Zuidoost-Azië. In dit boek vindt u recepten die dit culinaire mozaïek weerspiegelen, van Engelse scones ,en Italiaanse pasta tot Thaise soepen die geuren naar citroengras. De inheemse flora en fauna van Australië - akudjura, quandong, Australische acacia, emoe, kangoeroe komen aan bod in een selectie recepten waarin de unieke kwaliteiten van de produkten optimaal zijn benut. Alle recepten zijn prachtig in kleur gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker. De al even schitterende foto's van Australische landschappen, steden en mensen van Ray Joyce en andere bekende fotografen voeren u op een adembenemende reis door een land dat niet alleen vermaard is om zijn schoonheid, maar ook om de veelheid aan intrigerende tegenstellingen.
  • De landen die wij onder de gezamenlijke noemer van Azië kennen, beslaan bijna een kwart van de aardbol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in dit uitgestrekte gebied een veelheid van culinaire opvattingen leeft. Het was voor JACKI PASSMORE, de schrijfster van dit boek, een uitdaging om tot in het wezen van de Oosterse kookkunst door te dringen. Zij kon daarbij putten uit een privécollectie recepten die zij gedurende vijftien jaar reizen en onderzoek in Azië bijeenbracht. Daaruit koos zij deze unieke selectie van 250 authentieke recepten. Samen zijn zij kenmerkend voor heel Azië en weerspiegelen de verschillende culinaire tradities van elk van de veertien Aziatische landen die in dit boek aan bod komen. Elk recept is zorgvuldig uitgeprobeerd en vervolmaakt. Vele gaan vergezeld van een verklarende aantekening waarin de oorsprong en kenmerken van de betreffende schotels worden verklaard. Elk recept in dit fascinerende kookboek is bovendien in een schitterende kleurenfoto afgebeeld, terwijl u ook een blik achter de schermen van het dagelijks leven van de mensen, hun gebruiken, de hen omringende natuur en de overvolle steden wordt geboden. Azië - koken en reizen is een eerbetoon aan de vijfduizend jaar geschiedenis van de volken in Azië. En de heerlijke Kip recepten , de variatie zonder einde
  • Met een mooie raspen verzameling op foto zie Scan En de heerlijke Kip recepten , de variatie zonder einde Fotografie Allan Rosenberg Sue White Allen V. Lott Amy Glenn
  • De Middellandse zee een culinaire reis De mediterrane wateren worden door drie continenten begrensd: Europa, Azië en Afrika, en sinds de oudheid was deze zee van vitaal belang voor de ontwikkeling van haar keuken. De kusten van Catalonië, Turkije, Tunesië en Marokko en hun beschavingen delen alle in de rijkdommen van het Middellandse-Zeebekken. De keuken is gebaseerd op lokale ingrediënten als bepaalde soorten vis, schaal en schelpdieren, maar ook op algemeen gangbare produkten als granen, vruchten en specerijen. De mediterrane tafel is beladen met gekruide olijven, gepureerde aubergine, kikkererweten en sesamzaad; een met komijn gekruide sinaasappelsalade; broden op griesmee en eierbasis en kop bereid met ingemaakte citroenen, geserveerd op een bed dampende couscous. Als nagerechten zijn er baklava komafa-gebak, ingemaakte vijgen en rozeblaadjes; en amandelkoekjes begeleiden kopjes Turkse koffie of met honing gezoete muntthee. Maak een keuze uit deze genoemde recepten of uit de ruim 200 andere recepten die zijn bijeengebracht in dit deel van de culinaire reisserie, een cruise door het Middellandse-Zeegebied. De beroemde restaurateur, chef-kok en schrijfster Joyce Goldstein heeft ruim 200 recepten verzameld die de veelzijdigheid en tradities van de mediterrane keuken weerspiegelen. Dit zijn gerechten die al eeuwen worden bereid in de keukens van Zuid-Spanje, de Provence, zuidelijk Italië, Griekenland en de Balkan, Turkije, Israël, Libanon, Egypte, Syrië, Tunesië, Algerije en Marokko. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin basistechnieken en belangrijke begrippen uit de mediterrane keuken worden beschreven. Elk recept is prachtig in beeld gebracht in kleurenfoto's die het werk zijn van de fotograaf Peter Johnson en stiliste Janice Baker. Tal van adembenemende landschapsfoto's en een verhelderende tekst over de culinaire geschiedenis van dit deel van de wereld voltooien dit gedenkwaardige portret van het mediterrane leven.
  • Winston S. Churchill Oorspronkelijke titel Copyright 1965 Frank Brennand Bandontwerp Betty van Linden van den Heuvell en C.A.B. Bantzinger
  • Wij worden altijd voor de gek gehouden over Zwakzinnigen en Zwakzinnigenzorg is een boek van Jan Jongepier
  • Geprogrammeerde instructie Nederlandse bewerking door F.J. Minks en A.F. Hendriks Gedrukt ter Koninklijke Drukkerij Van Gorcum & Comp B.v. te Assen
  • Hoe uiteenlopend de verhalen in Prijsbeesten ook zijn , kwaliteit hebben ze allemaal . Paul Mennes liet zich bij zijn eigenzinnige keuze uitsluitend leiden door die ene maatstaf een goed verhaal
  • Vroomheid in veelvoud" beschrijft de ontwikkeling van de congregatie in Nederland en in Brazilië, waar de Franciscanessen van Oirschot in 1926 hun eerste communiteit stichtten. In haar boek laat Marit Monteiro zien waar ontwikkelingen op spiritueel, institutioneel-bestuurlijk en organisatorisch niveau in elkaar grepen, elkaar versterkten of juist niet meer parallel liepen. Hierdoor wordt de groeiende complexiteit van het kloosterleven in de veranderende kerk en samenleving van na de Tweede Wereldoorlog scherp zichtbaar.
  • Mijn portomonee is leeg, maar mijn hart is gevuld. Op sommige dagen lijkt alles goed te gaan. Weer andere dagen zijn je ogen gevuld met tranen wakend bij een van mijn dieren. Dan staat de hemel in vuur en vlam en opent haar deuren zodat je dierbare kat aan zijn laatste reis kan beginnen. De ene keer rouwt je hart, de andere keer vult je hart zich met warmte en vreugde als de kat de eerste keer spint of een rare blije bui heeft. Even een lang weekend weggaan is er niet meer bij. Je past je leven aan, aan dat van je dieren. En je krijgt er zo veel voor terug wat niet in woorden uit te drukken is. Ik had nooit gedacht dat ik ooit een groep katten onder mijn hoede zou krijgen. Mijn eigen Sanctuary.
  • Toen Tim Krabbé eind 1999 een mailtje kreeg waarin hem werd gevraagd of hij zich een meisje kon herinneren dat hij 37 jaar eerder had gekend, wist hij niet dat daarmee iets was begonnen waarbij de liefde werkelijk de tijd zou overwinnen. In de prachtige roman Kathy's Dochter heeft Tim Krabbé zijn eigen thema: een hereniging in de dood.
  • Meyrueis, Lozère, 26 juni 1977. Warm, bewolkt weer. Ik pak mijn spullen uit mijn auto en zet mijn fiets in elkaar. Vanaf terrasjes kijken toeristen en inwoners toe. Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me.' Tim Krabbé, die een kleine duizend wielerwedstrijden reed, beschrijft in De Renner de driehonderdnegende: de Ronde van de Mont Aigoual, een zware klimkoers in Zuid-Frankrijk. Het boek, dat voor het eerst verscheen in 1978, werd een klassieker in de Nederlandse literatuur. "De Renner is geen sportboek, De Renner is een briljant boek dat tot de canon van de Nederlandse literatuur behoort.' Bert Wagendorp, de Volkskrant "Krabbé doet wat geen enkele Tour de France-verslaggever ooit heeft gedaan: hij neemt de lezer mee in het hoofd van de renner.' Los Angeles Times "Tim Krabbé heeft het gevoeld. Hij heeft het meegemaakt.' Gerrie Knetemann "Het is aan de ene kant een literair meesterwerk dat om die reden over honderd jaar nog gelezen zal worden, en aan de andere kant is het het beste sportboek in de Nederlandse taal.' Nico Scheepmaker "Ligt recht in de lijn van Kees de Jongen... Ik heb het zes keer gelezen.' Kees van Kooten "Na 1978 moet een schrijver over sport verantwoording afleggen aan De Renner.' Arthur van den Boogaard
Ga naar de bovenkant