• La Laisse Oorspronkelijke titel De mooie en schatrijke laurence ontmoet in een bar de net afgestudeerde pianist Vincent. Er wordt heel gauw getrouwd en de jonge, onbemiddelde echtgenoot laat het zich aanleunen gevoed, gekleed, verzorgd en van het strikt noodzakelijke zakgeld voorzien te worden. Maar als een van Vincents composities een kassucces wordt, is het vertrouwde, al te zware parfum van Laurence voor hem opeens een bron van ergenis: het hoerige parfum van een saai en veeleisend burgervrouwtje. Productspecific
  • Ynskje PenningSTORMVLOEDTijdens de renovatie van een oud pand in de binnenstad van Groningen worden twee eeuwenoude dagboeken gevonden, samen met een geheimzinnige brief. De schrijfster van de brief, Almoed van Munster, bevindt zich op 1 november 1570 op het waddeneiland Bosch, terwijl een orkaan met veel geweld om haar blokhut raast.In de tumultueuze tijd aan de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog ontmoeten twee jonge mensen elkaar tijdens een toernooi op de Fraeylemaborg: de vrijgevochten Almoed van Munster, stiefdochter van Johan de Mepsche, en Sebo de Bastaard, een vondeling die liefdevol is opgenomen door de familie Lewe op Asingaborg in Ulrum.De wrede De Mepsche, luitenant van de Groningse stadhouder Aremberg, heeft hele andere plannen met zijn stiefdochter. Hij wil haar uithuwelijken aan een machtige Spaanse edelman aan het hof in Brussel, maar Almoed weet op het nippertje te ontsnappen.De Mepsche stelt zich steeds grimmiger op ten opzichte van iedereen die vrijheid van godsdienst bepleit en zich tegen de Spaanse koning uitspreekt. De Slag bij Heiligerlee vormt het begin van de Tachtigjarige Oorlog, de Nederlandse vrijheidsstrijd.Ook Sebo en Almoed moeten vluchten. Op het waddeneiland Bosch zijn ze veilig. Totdat een verwoestende vloedgolf alles verandert.Ynskje Penning, schrijver en beeldhouwer, publiceert sinds dertig jaar romans, historische jeugdromans, school- en kinderboeken. Ze weet de regionale historie tot leven te brengen door historische feiten op intrigerende wijze te verweven met fictie.
  • Cor Bruijn (1883-1978) was de oudste van tien kinderen. Hij werd onderwijzer en hoofd van een school. In 1942 moest hij vanwege zijn gezondheid vervroegd met pensioen. Daarna wijdde hij zich volledig aan het schrijven van boeken, eerst voor kinderen maar later ook voor volwassenen. Zijn bekendste boek, Sil de strandjutter, werd vertaald in zeven talen en bewerkt tot een televisieserie. Het verhaal speelt zich af op Terschelling aan het eind van de 19e eeuw. Een strandjutter redt tijdens een storm een meisje uit een gezonken sloep en voedt haar op als zijn eigen dochter.
  • Boom van Belofte 2e druk Een Kasteel van Zand 2e druk Torens van Ivoor 2e druk Deze Trilogie bevat drie Romans in een Band
  • Australië een culinaire reis Australië is gezegend met een breed scala van verschillende klimaten en landschappen. Deze rijke verscheidenheid stimuleerde bewoners tot koken met de meest diverse ingrediënten uit alle hoeken van het land. Deze getalenteerde koks kopen boerenkazen en verse produkten uit Victoria, zeebanket en appels uit Tasmania, rijst en wijnen uit New South Wales, olijven en wild uit South Australia, tropische vruchten en rundvlees uit Queensland, tarweprodukten uit Western Australia en inheemse produkten uit het Northern Territory. Dat resulteert in een Australische keuken die zowel landelijk en verfijnd als vertrouwd en exotisch is. Australië - een culinaire reis is met zijn ruim 200 recepten van de bekende schrijfster Elise Pascoe een eerbetoon aan deze natie van vindingrijke koks en heerlijke, verse ingrediënten. In een diepgravende, informatieve tekst onderzoekt de journaliste Cherry Ripe het karakter van elke regio. Ze beschrijft ook de geschiedenis van de Australische keuken vanaf de tijd dat die voornamelijk Brits was tot de transformatie die de keuken heeft ondergaan sinds de Tweede Wereldoorlog, toen nieuwe migranten hun eigen eten in de Anglo-Keltische keuken introduceerden. Tegenwoordig is de Australische keuken grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse-Zeegebied en Zuidoost-Azië. In dit boek vindt u recepten die dit culinaire mozaïek weerspiegelen, van Engelse scones ,en Italiaanse pasta tot Thaise soepen die geuren naar citroengras. De inheemse flora en fauna van Australië - akudjura, quandong, Australische acacia, emoe, kangoeroe komen aan bod in een selectie recepten waarin de unieke kwaliteiten van de produkten optimaal zijn benut. Alle recepten zijn prachtig in kleur gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker. De al even schitterende foto's van Australische landschappen, steden en mensen van Ray Joyce en andere bekende fotografen voeren u op een adembenemende reis door een land dat niet alleen vermaard is om zijn schoonheid, maar ook om de veelheid aan intrigerende tegenstellingen.
  • De landen die wij onder de gezamenlijke noemer van Azië kennen, beslaan bijna een kwart van de aardbol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in dit uitgestrekte gebied een veelheid van culinaire opvattingen leeft. Het was voor JACKI PASSMORE, de schrijfster van dit boek, een uitdaging om tot in het wezen van de Oosterse kookkunst door te dringen. Zij kon daarbij putten uit een privécollectie recepten die zij gedurende vijftien jaar reizen en onderzoek in Azië bijeenbracht. Daaruit koos zij deze unieke selectie van 250 authentieke recepten. Samen zijn zij kenmerkend voor heel Azië en weerspiegelen de verschillende culinaire tradities van elk van de veertien Aziatische landen die in dit boek aan bod komen. Elk recept is zorgvuldig uitgeprobeerd en vervolmaakt. Vele gaan vergezeld van een verklarende aantekening waarin de oorsprong en kenmerken van de betreffende schotels worden verklaard. Elk recept in dit fascinerende kookboek is bovendien in een schitterende kleurenfoto afgebeeld, terwijl u ook een blik achter de schermen van het dagelijks leven van de mensen, hun gebruiken, de hen omringende natuur en de overvolle steden wordt geboden. Azië - koken en reizen is een eerbetoon aan de vijfduizend jaar geschiedenis van de volken in Azië. En de heerlijke Kip recepten , de variatie zonder einde
  • Met een mooie raspen verzameling op foto zie Scan En de heerlijke Kip recepten , de variatie zonder einde Fotografie Allan Rosenberg Sue White Allen V. Lott Amy Glenn
  • De Middellandse zee een culinaire reis De mediterrane wateren worden door drie continenten begrensd: Europa, Azië en Afrika, en sinds de oudheid was deze zee van vitaal belang voor de ontwikkeling van haar keuken. De kusten van Catalonië, Turkije, Tunesië en Marokko en hun beschavingen delen alle in de rijkdommen van het Middellandse-Zeebekken. De keuken is gebaseerd op lokale ingrediënten als bepaalde soorten vis, schaal en schelpdieren, maar ook op algemeen gangbare produkten als granen, vruchten en specerijen. De mediterrane tafel is beladen met gekruide olijven, gepureerde aubergine, kikkererweten en sesamzaad; een met komijn gekruide sinaasappelsalade; broden op griesmee en eierbasis en kop bereid met ingemaakte citroenen, geserveerd op een bed dampende couscous. Als nagerechten zijn er baklava komafa-gebak, ingemaakte vijgen en rozeblaadjes; en amandelkoekjes begeleiden kopjes Turkse koffie of met honing gezoete muntthee. Maak een keuze uit deze genoemde recepten of uit de ruim 200 andere recepten die zijn bijeengebracht in dit deel van de culinaire reisserie, een cruise door het Middellandse-Zeegebied. De beroemde restaurateur, chef-kok en schrijfster Joyce Goldstein heeft ruim 200 recepten verzameld die de veelzijdigheid en tradities van de mediterrane keuken weerspiegelen. Dit zijn gerechten die al eeuwen worden bereid in de keukens van Zuid-Spanje, de Provence, zuidelijk Italië, Griekenland en de Balkan, Turkije, Israël, Libanon, Egypte, Syrië, Tunesië, Algerije en Marokko. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin basistechnieken en belangrijke begrippen uit de mediterrane keuken worden beschreven. Elk recept is prachtig in beeld gebracht in kleurenfoto's die het werk zijn van de fotograaf Peter Johnson en stiliste Janice Baker. Tal van adembenemende landschapsfoto's en een verhelderende tekst over de culinaire geschiedenis van dit deel van de wereld voltooien dit gedenkwaardige portret van het mediterrane leven.
  • Winston S. Churchill Oorspronkelijke titel Copyright 1965 Frank Brennand Bandontwerp Betty van Linden van den Heuvell en C.A.B. Bantzinger
  • Wij worden altijd voor de gek gehouden over Zwakzinnigen en Zwakzinnigenzorg is een boek van Jan Jongepier
  • Geprogrammeerde instructie Nederlandse bewerking door F.J. Minks en A.F. Hendriks Gedrukt ter Koninklijke Drukkerij Van Gorcum & Comp B.v. te Assen
Ga naar de bovenkant