-
Knoflookmarinade voor barbequevlees....Pasta met knoflook en pistachenootjes gebraiseerde kabeljauw met een panade van knoflook en kaas Zo'n dertig recepten met knoflook als vast ingredient zijn hier samengebracht in een klein vierkant boekje. Hoewel de besproken gerechten zeer gevarieerd zijn, ligt het accent toch op min of meer op kleine, snel te bereiden hapjes. De beschrijving is kort en gericht op enigszins ervaren koks. Alle recepten zijn voor vier personen. Voorafgaat een kleine inleiding waarin de verschillende soorten knoflook en hun eigenschappen op culinair gebied belicht worden. De geneeskundige werking is buiten beschouwing gelaten. Aantrekkelijk ogend boekje met veel kleurenfoto's. Alle bladzijden hebben een zachte achtergrondkleur
-
Knofje maakt van alles mee. Heel gewone dingen, zoals bij oma logeren en winkelen in het warenhuis. Alleen worden ze bij Knofje dikwijls veel spannender! Dat komt doordat ze zo nieuwsgierig is en overal op af gaat. ‘Knofje, waar zit je?’ hoor je dan weer… In dit boek zit ze eerst nog bij de kleuters, maar na de zomervakantie gaat ze naar groep 3. Knofje houdt veel van dieren, maar een klein zusje is nóg leuker. En dat krijgt ze! Ken je Knofje al van de televisieserie of van de musical? Hier zijn alle verhalen bij elkaar in een groot boek!
-
Illustraties Rhonald Blommestijn Auteurs foto Jacco Boer Ontwerp omslag en binnenwerk Studio Pollmann Waarom hipt een mus zoals hij hipt? Waarom verbleken rode auto's? Waarom ben je in een vliegtuig sneller dronken dan op de grond? Allemaal vragen die beginnen met verwondering over de gewoonste dingen. In Knagende vragen neemt Bram Vermeer de lezer mee op zijn zoektocht naar de antwoorden. Dit boek bevat de boeiendste 'Knagende vragen' die de auteur gedurende meer dan een decennium voor het weekblad Intermediair behandelde. Bram Vermeer (1962) is zelfstandig wetenschapsjournalist. Hij publiceerde de afgelopen 25 jaar over uiteenlopende technische onderwerpen voor NRC Handelsblad, Intermediair en vele vakbladen. Hij levert bijdragen aan boeken en tv-producties. Voor Nieuw Amsterdam schreef hij Zelfdenkende pillen en andere technologie die ons leven zal veranderen.
-
in deze uitgave van de Postcodeloterij laat Janny van der Heijden zien dat koken leuk, ontspannend en vooral erg lekker is, zeker als je kiest voor verse, kleurrijke en eerlijk ingrediënten Janny van der Heijden is een van Nederlands grootste culinaire kenners. Zij was hoofdredacteur van Tip Culinair en heeft tientallen kookboeken geschreven. Het grote publiek kent haar als jurylid van Heel Holland Bakt en haar tv-optredens bij Tijd voor Max. Lees hier het videointerview met Janny van der Heijden"