-
Lord of the Barnyard , Killing the Fatted Calf and Arming the Aware in the Corn Belt Oorspronkelijke Titel Deze debuutroman van de Amerikaanse schrijver (1971) werd door 70 Amerikaanse uitgeverijen afgewezen voordat de Franse uitgeverij Gallimard de wereldrechten kocht. Het boek verschijnt nu wereldwijd en wordt geprezen vanwege de grote epische kracht en de originele, plastische stijl. De roman vertelt het gefingeerde levensverhaal van John Kaltenbrunner, die onschuldig door de hypocriete gemeenschap van het Amerikaanse stadje Baker wordt uitgestoten en op onafwendbare wijze wraak neemt. Vanaf zijn tragische kindertijd, waarin zijn droom om boer te worden door kerkelijke intriges wordt verijdeld, gaat het met John bergafwaarts, tot hij als rebellenleider van de stakende vuilnisbrigade de samenleving van Baker ontwricht en in de ontstane apocalyps de dood vindt. In dit rauwe boek zijn de ellende en haat sterk uitvergroot en wordt de onderste laag van de maatschappij (slachthuis, vuilnis, kroegleven) gedetailleerd beschreven. Toch blijft de hoofdpersoon in al zijn negativiteit een held, omdat hij vasthoudt aan zijn van kindsbeen af belaagde integriteit. Omslag met dreigend kijkende mannenkop (mijnwerker).
-
Nog altijd even opwindend en tot nadenken stemmend als toen het in 1954 verscheen, schept 'Heer van de vliegen' een gewelddadig, treff end beeld van de menselijke natuur, en wat er met deze gebeurt als de beschaving ten onder gaat. Een groep schooljongens stort neer op een onbewoond eiland. Zonder ouders of ander volwassen toezicht moeten ze met elkaar samenwerken om te overleven, waar ze jammerlijk in falen. Hun strijd om het bestaan krijgt geleidelijk steeds meer barbaarse trekken. Heer van de vliegen werd bij verschijning met lof overladen, maar commercieel succes bleef in eerste instantie uit. Geleidelijk aan werd het echter een cult-favoriet onder studenten en critici, en werd het vaak vergeleken met Salingers De vanger in het graan wat betreft invloed op de moderne literatuur.
-
Jan Johan ter Poorten en Aperta grafische vormgevingte Hilversum De Marokkaanse keuken behoort volgens kenners tot de beste ter wereld. Want als er een keuken is die met smaak gebruik maakt van de lekkerst specerijen en geurigste kruiden, dan is het wel de Marokkaanse keuken. Exotisch, kleurrijk, maar altijd subtiel.In Heerlijk Marokko heeft Hassan M'Souli, chef-kok en eigenaar van restaurant Out of Africa in Sydney, ruim honderd van zijn favoriete recepten opgenomen.Leer deze keuken kennen en proef de fantastische smaken van marokko!Smul van traditionele gerechten, zoals tajines met vis of kip, leer het geheim van de perfecte couscous, experimenteer met nieuwe mengsels van kruiden en specerijen, maak salades met ingredienten als dadels, amandelen en sinaasappels, en geniet van Marokkaanse desserts en drankjes.
-
In Heerlijke nieuwe wereld legt hij de donkere kanten van onze maatschappij bloot. Als Michael G. onderzocht hij de gang van zaken in callcenters. Hij werkte in een fabriek die broodjes bakt voor supermarktketen Lidl, waar hij tot de rand van de uitputting werd gebracht en regelmatig brandwonden opliep. En hij leefde als dakloze, waarbij hij bij temperaturen van min twintig de nacht op straat doorbracht. Momenteel werkt Wallraff aan een vierde, nog geheime rol.
-
Een complete maaltijd in één schaal op tafel; voor elke gelegenheid vindt u een heerlijk recept. De mogelijkheden zijn onbeperkt: van vlug en gemakkelijk tot extra feestelijk, van een frisse salade tot een dampende ovenschotel. Het zijn stuk voor stuk verrukkelijke gerechten. Aan tafel dus, voor uw portie eenpans eetplezier!