-
Geheel bijgewerkte druk (nieuwe vormgeving en hier en daar actualisering van tekeningen en tekst) van een leerboek over zeilen. Het bevat alle theorie en praktijkaanwijzingen voor het zeilen in de Nederlandse wateren: zeiltechniek, schipperen, theorie van zeilen en schepen, veiligheid en reglementen. Deze leidraad wordt gebruikt door zeilscholen aangesloten bij KNWV, ANWB, HISWA en Scouting. Ook zijn opgenomen de exameneisen voor zeildiploma's van deze organisaties alsmede een reeks van examenopgaven. Uitgebreid en overzichtelijk is de behandeling van het Binnenvaartpolitiereglement (BPR). De tekst wordt overzichtelijk gepresenteerd via steunkleuren en kaders. Veel tekeningen ondersteunen de uitleg. Een goed, degelijk handboek voor de beginnende zeiler maar minder 'flitsend' qua presentatie en aanzien dan sommige recente boeken over zeiltechniek. Zie ook de a.i. van de 'Grote leidraad voor zeilers' deze week, waarin de integrale tekst van het BPR is opgenomen
-
Niet op voorraadBibliografische gegevens QR code for Cijferkunst Titel Cijferkunst: een serie cijferoefeningen voor de lagere school
-
Paar krassen voorin Boots en zijn ouders vieren Kerstmis bij Dora thuis. Maar de oma van Dora kan niet komen. Ze voelt zich niet goed. Dora en Boots hebben muziekinstrumenten gekregen voor Kerstmis. Ze besluiten naar oma's huis te gaan om kerstliedjes te spelen. Onderweg halen ze Benny, Isa en Tico op met hun instrumenten. Samen gaan ze naar het huis van oma om muziek te maken. Er zijn nog veel meer boeken verkrijgbaar van Dora!
-
De van oorsprong Franse 'methode Montignac' heeft in Nederland vele aanhangers (gehad). De schrijfster heeft recepten uit de Nederlandse keuken aangepast aan deze methode. Na een uitleg over het ontstaan van deze recepten volgt een zeer korte inleiding over het waarom van het niet tellen van calorieën maar het volgen van de methode Montignac. Er wordt van uitgegaan dat de lezer de achtergronden van deze methode kent. Hierna volgt informatie over producten, over het gebruik van smaakmakers en over bereidingstechnieken. De recepten zijn ingedeeld naar de plaats in het menu. Bij elk recept opgave van het aantal personen en een duidelijke kleurenfoto van het gerecht. Bijna elk recept is geschikt voor fase 1 en 2. De gerechten, waaronder ook vegetarische, zijn eenvoudig. Ze variëren van lammetjespap tot 'stamppot'. Enige kookervaring is nodig. Alfabetisch receptenregister. Voor iedereen die de methode volgt én Nederlandse gerechten prefereert.