-
Bijenkorf Serviezen Na een kort overzicht van de diverse soorten ovens, een tabel voor temperaturen en schakelstanden en wat tips, volgen de recepten op soort. Voorgerechten, soufflés, groenten, vlees, vis en kip, vegetarische gerechten, hartige taarten en zoete gerechten. Tot slot een tabel met maten en gewichten, een alfabetisch en een soortregister. Leuke, voor het merendeel eenvoudig te bereiden recepten die zeker ook jongeren aan zullen spreken.
-
Er is de laatste tijd veel geschreven over Maria Magdalena. Vooral over wie zij niet geweest is. Niet de zuster van Martha en Maria. Niet de gevallen vrouw die zich dankzij Jezus wist op te richten. Niet de prostituee die zich bekeerde en haar verdere leven boete deed. Het eeuwenlang gekoesterde beeld van Mana Magdalena, dat haar seksualiteit beklemtoonde en haar getuigenis verdrong, ligt aan scherven. Alleen: de levende vrouw achter het beeld komt nog te weinig in zicht. In die leemte wil dit boek voorzien. Het wil de lezer meenemen in een speurtocht naar wie Maria Magdalena dan wel geweest zou kunnen zijn. De oudste bronnen die Maria Magdalena noemen, zijn overbekend. Het zijn de evangeliën die in de bijbel zijn opgenomen. Een aantal jongere bronnen, zoals de teksten van de kerkvaders, is ook steeds toegankelijk geweest. Maar de afgelopen twee eeuwen zijn er, vooral in de woestijn van Egypte, vondsten van oude teksten gedaan die de kerkelijke traditie niet bewaard had. De zoektocht naar Maria Magdalena leidt naar Het Evangelie naar Maria
-
Niet op voorraadBevat 1)De vergiftide port 2) Kabaal op de Bellona Club 3) Monty gaat op de geur af 4) Lijk in zicht 5) Maher-Sjalal-Hsjbaz Hard-boiled & Noir Klassieke misdaadromans
-
Provence een culinaire reis Landschapsfotos Michael Freeman Provence is de gouden hoek van Frankrijk. Het gebied reikt van de Alpen tot de Middellandse Zee, en van de Rhone tot de Italiaanse grens, en is uiterst gevarieerd. Het werd veroverd door de oude Grieken en de oude Romeinen, en huisvestte bijna een eeuw lang de Pauselijke zetel en bood onderdak aan beroemde kunstenaars als Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus en Pagnol. Elk aspect van zijn geschiedenis heeft duidelijke sporen in dit gebied achtergelaten. Dit is een land van bloeiende tijm en geurige lavendel, van vuurrode tomaten en zonovergoten olijfbossen. De Provençaalse dis zou niet kunnen bestaan zonder de, ingrediënten die worden geleverd door onherbergzame berghellingen of door de diepblauwe wateren van de Cóte d'Azur. Op de tafel vindt men de resultaten van een gevarieerde en verrukkelijke keuken die is gebaseerd op de beste landbouwprodukten, zeebanket en vleessoorten, en een weerspiegeling is van een hoogstaande en eerbiedwaardige culinaire traditie. Geen culinair schrijver kent deze streek en zijn keuken beter dan Richard Olney, die 220 recepten heeft bijeengebracht die kenmerkend zijn voor het erfgoed en de eenvoud van de Provençaalse keuken. Dit zijn gerechten die al sinds eeuwen in lokale keukens worden bereid: de bouillabaisse van Marseille, de door Nice geïnspireerde estouffade, de soupe de poisson van de Bouches-du-Rhóne, gegratineerde aardappelen niet knoflook uit de Vaucluse, in rode wijn gepocheerde peren uit de Var. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin Richard Olney de hoekstenen van de Provenoçaalse keuken beschrijft: zoals hoe men aïoli, een coulis van tomaten en bouquets garnis maakt-, aanwijzingen voor het inmaken van olijven, zelf azijn maken en informatie over aanbevelenswaardige wijnen uit deze streek. De recepten zijn gefotografeerd door Peter Johnson, terwijl Janice Baker de stilering verzorgde. Daartoe reisden zij naar de Provence om de recepten tegen kleurrijke Provenoçaalse achtergronden vast te leggen. Daarnaast zorgen de landschapsfoto's van Michael Freeman en de geïnformeerde tekst van Jacques Gantié voor een meer dan portret van het Provençaalse leven.
-
Niet op voorraadEn met een Ten geleide van Zr F. Meyboom Het voornaamste object van de geschiedenis als wetenschap is de mens , de mens door alletijden
-
Niet op voorraadVerspreiding voor Belgie Paul Brand - J.J. Romen & Zonen [Nederlands Uitgeverscentrum N.v. ] Maaseik en Frustratieneurose te Roermond [1962]
-
Drieluik over het leven van Annemarie, een sterke vrouw die in haar leven steeds moet strijden voor haar geluk. In het eerste deel, Annemarie, kopen haar broers een boerderij, waar de jonge knecht Johannes Brinkgreve in dienst komt. In Zorg over Zonderland hebben Annemarie en Johannes hun eigen boerderij. In De wonderlijke oogst laat pleegdochter Geertje Johannes inzien wat hij gemist heeft. Maar de tijd kun je niet terugdraaien....
-
Het Groot Surinaams Kookboek staat nu al bijna 40 jaar terecht bekend als het enige, echte (leer)boek van de Surinaamse keuken. Deze druk is de volledig herziene en aangepaste versie hiervan, aangevuld met 150 nieuwe recepten. De nieuwe kleurenfoto's zijn een lust voor het oog, en de zwart-witfoto's van de verschillende ingrediënten zeer praktisch omdat zij voorschotelen wat u moet kopen in de winkel. Om het boek compleet te maken, is bij de gerechten en dranken zoveel mogelijk de originele benaming vermeld. De 750 beproefde recepten in dit boek zijn afkomstig uit indiaanse, joodse, creoolse, europese, chinese, hindoestaanse, javaanse, libanese en brazilaanse keukens in Suriname. Dit alles maakt deze heruitgave van het Groot Surinaams Kookboek tot een standaardwerk dat thuishoort in de keuken van iedereen die met heimwee terugdenkt aan de gerechten uit hun Surinaamse jeugd, maar vooral ook voor hen die willen kennismaken met alles wat de Surinaamse keuken te bieden heeft.
-
Niet op voorraadSociale en culturele reeks van Samsom Letter : Press Roman Zetwerk : Pecasse Eurozet Druk en afwerking Samsom-Sijthoff Grafische Bedrijven B.v.