• De kleine blonde dood, de ontroerende pseudo-autobiografische roman over een schrijver in relatie met enerzijds zijn vader en anderzijds zijn (jong gestorven) zoon, is het beroemdste boek van Boudewijn Büch. Sinds 1985, toen de eerste druk verscheen, zijn er honderdduizenden exemplaren van deze kleine roman verkocht. Een klassieker in de Nederlandse literatuur.
  • De verhalen uit De kip die over de soep vloog laten zich lezen als een roman. Het boek omvat zestien verhalen die grotendeels gebaseerd zijn op de (oorlogs-)jeugd van de joodse Frans Pointl. Het titelverhaal beschrijft een etentje waarop hoofdpersoon David zijn moeder trakteert. De kippensoep kan de goedkeuring van zijn moeder niet wegdragen: de kip is in haar ogen slechts over de soep gevlogen. De dominante en getraumatiseerde moeder brengt Pointl venijnig in beeld: `een gebit alsof ze een piano had ingeslikt en de vergeelde toetsen waren blijven steken . Het ondraaglijke onderwerp van de Holocaust wordt draaglijk gemaakt door Pointls laconieke, ironische stijl. De kip die over de soep vloog werd zowel in Nederland - het werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs - als in het buitenland lovend ontvangen. Deze uitgave maakt deel uit van een bijzondere reeks naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van Nijgh & Van Ditmar, waarin de tien populairste boeken uit de geschiedenis van het fonds zijn opgenomen. De omslagen zijn gemaakt door studenten van de kunstacademies in Breda en Den Bosch.
  • In 1844 trekken zeven kinderen helemaal alleen door het verre westen van Noord-Amerika, dat dan nog een gevaarlijke, ruige wildernis is. Ze zijn op weg naar Oregon. Het wordt een barre tocht langs ongebaande wegen, door hagel- en sneeuwstormen. Ze hebben geen voedsel en geen water, en 's nachts in de duisternis gloeien de ogen van wolven... Een ongelooflijk verhaal over moed en doorzettingsvermogen!
  • Veel plezier met lezen en koken en natuurlijk ook met het smullen van alles wat je maakt in kleur geïllustreerd.
  • Bart Castelein Foto Auteur Kristien Hemmerechts (1955) is een Vlaamse auteur. Ze maakte naast haar vele romans, reisverhalen en verhalenbundels ook naam met haar autobiografische essays. Taal zonder mij (1997) is daarvan ongetwijfeld het bekendste. Met haar kenmerkende stijl weet ze de meest ingewikkelde themas op een invoelbare manier te verwoorden. Ze was de eerste Vlaming die het Groot Dictee der Nederlandse Taal opstelde, in 2008.Bij De Geus verschenen tot dusver De dood heeft mij een aanzoek gedaan (2010) en de romans Gitte (2011), Haar bloed (2012) en een heruitgave van Ann (2012). In 2012 volgde Kronkelpaden van het geheugen, waarin ze de werking van het geheugen onderzoekt. In 2014 verscheen De vrouw die de honden eten gaf, een boek dat omwille van het onderwerp (Michelle Martin) veel stof deed opwaaien, en omwille van de kwaliteit veel lof kreeg. Op vind je alle boeken van Kristien Hemmerechts, waaronder het nieuwste boek van Kristien Hemmerechts.
  • Bijna 25 jaar geleden geschreven is deze raadgever voor echtparen die adoptie plannen of kinderen geadopteerd hebben. Het boek is bruikbaar gebleven en lezenswaard. Alle mogelijk praktische problemen, die zich bij adoptie kunnen voordoen, worden vol respect voor de kinderen, gezellig vertellend en met humor, behandeld, met nadruk op het vormen van een gezinsverband, waar kleine kinderen continu geborgenheid kunnen vinden. Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken, met goede inhoudsopgave, waardoor ook praktisch naslaan mogelijk is. Jan de Hartog, was bij de Quakers in Amerika sterk betrokken in de organisatie voor adoptie van kinderen uit Zuid-Oost-Azië. Naast de ervaringen van de vele ouders die hij door dit werk ontmoette, verwerkt hij ook die van zichzelf en zijn vrouw met twee meisjes die hun onverwacht toegewezen werden, nadat hun eigen kinderen al uit huis waren. Groen/paars omslag met fotootje van spelend meisje.
  • In zijn boek beschrijft Jan de Hartog zijn adoptie-ervaringen die hij opdeed terwijl hij in Amerika verbleef. Zijn 2 Koreaanse dochters zijn als bijna vanzelf op zijn pad gekomen en gebleven. Jan beschrijft dit op een aandoenlijke en bijzondere manier.
  • Rainbow Cuisine Oorspronkelijke Titel In iets meer dan driehonderd jaar is op het zuidelijke puntje van Afrika een van de intrigerendste en gevarieerdste keukens ter wereld ontstaan. De taak om deze voortdurende, steeds veranderende -en grotendeels onontdekte culinaire evolutie voor het nageslacht vast te leggen, was voor schrijfster Lannice Snyman en fotograafAndrzej Sawa een fascinerende en indrukwekkende uitdaging. Snyman en Sawa zijn beide experts op het gebied van eten. Voor dit boek doorkruisten zij zeven jaar lang het land, op zoek naar historische en regionale delicatessen, waarbij zij ook de multiculturele levensstijl van de bevolking hebben bestudeerd en gefotografeerd. Het resultaat is het lang verwachte De keuken van 'Zuid-Afrika, een boek dat voor het eerst de gerechten van alle bevolkingsgroepen van Zuid-Afrika bevat en deze presenteert in het eigen, schitterende landschap. Het beschrijft de menselijke en culinaire geschiedenis van zeven geografische regio's en gaat terug naar de lokale gerechten uit de tijd van jagers-verzamelaars om via de schotels van Europese kolonisten en Aziaten uit te komen in de moderne keuken. Dit boek is zowel een reisverslag als een gastronomische tocht. Het is en boek om door te bladeren, in te lezen, uit te leren koken en te koesteren
  • De authentieke Griekse keuken bevat de essentie van het mediterrane dieet. Het dieet, gebaseerd op olijfolie, verse groenten, salades en vis wordt algemeen erkend als zeer gezond. Krijg de smaak te pakken van Griekenland en de Griekse manier van leven door deze kleurrijke, smaakvolle en eenvoudig te bereiden gerechten.
  • BIJZONDER is het kookboek voor de thuiskok die met groots resultaat wil koken. Met recepten van Topkoks. zoals Sergio Herman, Lucas Rive, Ron Blaauw en Jonnie Boer. Het boek staat boordevol gerechten die erg lekker zijn en er goed uitzien. Van klassieker als de ossenhaas met bearnaisesaus of een crême brulee tot exotische gerechten als mangosoep of Marokkaanse tajine. Met BIJZONDER in de hand kan iedereen stap-voor-stap op een eenvoudige manier met een groots effect een gerecht of een heel menu op tafel zetten: Met Bijzonder lukt het altijd! Veel stap-voor-stap recepten, zowel in tekst als in beeld. Enkele grote koks als Jonnie Boer, Sergie Herman, Lucas Rive, Ron Blaauw en Marc van Gulick gaven hun medewerking. * Van amuse tot koffie. * Weinig moeite, groots effect. * Royaal, stoer en luxueus. * Met recepten van Nederlandse chefs. * De beste wijn-spijscombinaties. Productspecificaties Albert Heijn Van bruschetta en oesters tot pittige garnalen, limoenspoon en boeuf Stroganoff. Als dessert zijn de crème brulée, pavlova en Champagnesabayon niet te versmaden. Gebonden boek, 191 pagina's.
Ga naar de bovenkant