-
Niet op voorraadGebruikers Sporen en Geel verkleuring
-
In 2003 werd Hong-Kong getroffen door het SARS-virus, dat vervolgens de wereld een jaar lang in angst hield. Karl Taro Greenfeld woonde en werkte op dat moment op luttele kilometers van het centrum van de uitbraak. In deze angstaanjagende reconstructie van de SARS-crisis neemt hij ons mee van de overvolle markten en besmette restaurants met de allereerste slachtoffers in Zuid-China naar moderne Westerse laboratoria, waar wetenschappers verwoede pogingen doen om een geneesmiddel te maken. Daarnaast geeft China Syndroom een schokkend beeld van het moderne China, dat in een ongekend tempo verandert in een moderne verstedelijkte samenleving van monsterachtige proporties. Dat is een omwenteling met wereldwijde gevolgen. De SARS-crisis was een eerste gevolg van deze omwenteling, geen op zichzelf staand incident. China Syndroom maakt duidelijk wat er gedaan kan en moet worden om een wereldramp van ongekende omvang te voorkomen. Als dat nog kan...
-
Niet op voorraadOorspronkelijke recepten van de culinaire grootmeesters uit Beijing, Shanghai, Guangdong en Sichuan
-
Kook/fotoboek, waarvan de inleiding een zeer globaal beeld schetst van de Chinese keuken. De gerechten staan op Westerse menuvolgorde gerangschikt. Tegenover een paginagrote foto van een Chinese bezienswaardigheid of een gerecht, staat een bladzij met een recept, geïllustreerd met een kleine foto van een gerecht of een landschap. Er valt geen samenhang te ontdekken tussen toeristische foto's en gerechtenkeuze. Het Nederlands van de vertaling is niet al te best (lenterolletjes zijn hier al generaties bekend als loempia's en net nu we aan Beiing gewend zijn, staat hier weer Peking). Tot slot een alfabetisch register. Als informatiebron over China schiet deze uitgave te kort: daar zijn de foto-onderschriften te beknopt voor. De recepten zijn niet slecht, maar bieden ook geen extra informatie over herkomst of bereiding. Kastvulling met prachtige foto's op mooi papier, stevig gebonden. Duurder maar beter is: China een culinaire reis (a.i. 90-14-143-1). Omslag met landschapfoto en gerechtencollage.
-
Wijnadviezen Karel Koolhoven Receptuur Marijke Sterk Tal Maes Kok Korrie Brandt Dit boek is voor iedereen die van lekker eten houdt en plezier heeft in koken, met als belangrijkste doel dat het volop ideeen biedt om in korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel te zetten ... Een betaalbaar cadeau voor elke gelegenheid .. leuk om tegeven en nog leuker om te krijgen .. Boeken zijn de universiteit van onze dagen .. Slimmeriken lezen , en beginnen met boeken .... nu ook op Marktplaats