• Het Groot Surinaams Kookboek staat nu al bijna 40 jaar terecht bekend als het enige, echte (leer)boek van de Surinaamse keuken. Deze druk is de volledig herziene en aangepaste versie hiervan, aangevuld met 150 nieuwe recepten. De nieuwe kleurenfoto's zijn een lust voor het oog, en de zwart-witfoto's van de verschillende ingrediënten zeer praktisch omdat zij voorschotelen wat u moet kopen in de winkel. Om het boek compleet te maken, is bij de gerechten en dranken zoveel mogelijk de originele benaming vermeld. De 750 beproefde recepten in dit boek zijn afkomstig uit indiaanse, joodse, creoolse, europese, chinese, hindoestaanse, javaanse, libanese en brazilaanse keukens in Suriname. Dit alles maakt deze heruitgave van het Groot Surinaams Kookboek tot een standaardwerk dat thuishoort in de keuken van iedereen die met heimwee terugdenkt aan de gerechten uit hun Surinaamse jeugd, maar vooral ook voor hen die willen kennismaken met alles wat de Surinaamse keuken te bieden heeft.
  • Drieluik over het leven van Annemarie, een sterke vrouw die in haar leven steeds moet strijden voor haar geluk. In het eerste deel, Annemarie, kopen haar broers een boerderij, waar de jonge knecht Johannes Brinkgreve in dienst komt. In Zorg over Zonderland hebben Annemarie en Johannes hun eigen boerderij. In De wonderlijke oogst laat pleegdochter Geertje Johannes inzien wat hij gemist heeft. Maar de tijd kun je niet terugdraaien....
  • Niet op voorraad
    Verspreiding voor Belgie Paul Brand - J.J. Romen & Zonen [Nederlands Uitgeverscentrum N.v. ] Maaseik en Frustratieneurose te Roermond [1962]
  • Constance Heaven, Het verre geluk Deel 1: Het huis Koeragin Deel 2: Het erfgoed van de Astrows. (Twee delen in 1 band) The house of Kuragin , Oorspronkelijke Titel The Astrov Inheritance Oorspronkelijke Titel
  • Niet op voorraad
    En met een Ten geleide van Zr F. Meyboom Het voornaamste object van de geschiedenis als wetenschap is de mens , de mens door alletijden
  • Man's Body An Owner's Manual Oorspronkelijke titel Een gebruiks aanwijzing Diagram Group Met zwart wit foto's
  • FRANKRIJK EEN CULINAIREE REIS Een unieke verzameling van ruim 240 recepten uit de verschillende streken van Frankrijk getuigt van de heerlijke en gevarieerde produkten die ten grondslag liggen aan de reputatie die dit land geniet als een van de meest vermaarde centra van gastronomie in de wereld. Frankrijk - een culinaire reis biedt de lezer een gekend beeld van een stijl van koken die in tal van publicaties ten onrechte onderbelicht wordt: een stijl die reeds eeuwenlang in families mondeling is overgeleverd. De resultaten van die voortreffelijke kookstijl die zo rijk aan traditie is, staan nog heden ten dage in alle streken van dit pracht land te sudderen en borrelen op fornuizen in boerderijen en knusse, landelijke herbergen. Frankrijk - een culinaire reis voert de lezer van het landschap naar de tafel. Er wordt ingegaan op de nauwe verwevenheid van de geschiedenis en geografische en culinaire eigenheden van de verschillende landstreken, en de mensen die er het eten tot zo'n unieke belevenis maken. Zonder de overvloed aan oesters, zonder cassoulet, zonder hochepot, zonder bourride, en zonder de begeleidende wijnen en biersoorten zou Frankrijk eenvoudig Frankrijk niet zijn. De speciaal in opdracht voor dit boek gemaakte foto's vormen een lofzang op de verscheidenheid en schoonheid van het Franse landschap: de rotsige heuvels in het zuiden, de pittoreske vissersdorpjes langs de westkust, de weidegronden langs de Loire, de kleurrijke Middellandse-zeekust, de trotse Alpen en de vulkanische plateaus van het Massif Central. De recepten in dit boek werden verzameld door de gezusters Scotto - de culinaire schrijfsters Marianne Comolli, Elisabeth Scotto en Michele Carles - die in Parijs opgroeiden en in hun jeugd elke zomer op het platteland doorbrachten. Elk recept is met de grootste zorg geschreven, uitgeprobeerd en gefotografeerd voor dit boek. Frankrijk - een culinaire reis is het verhaal van de oude schat van de regionale geastronomie, een verhaal dat op meeslepende wijze wordt verteld door de schrijver Gilles Pudlowski en op superieure wijze wordt verbeeld in de kleurenfoto's van Pierre Hussenot en Leo Meier.
  • Provence een culinaire reis Landschapsfotos Michael Freeman Provence is de gouden hoek van Frankrijk. Het gebied reikt van de Alpen tot de Middellandse Zee, en van de Rhone tot de Italiaanse grens, en is uiterst gevarieerd. Het werd veroverd door de oude Grieken en de oude Romeinen, en huisvestte bijna een eeuw lang de Pauselijke zetel en bood onderdak aan beroemde kunstenaars als Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus en Pagnol. Elk aspect van zijn geschiedenis heeft duidelijke sporen in dit gebied achtergelaten. Dit is een land van bloeiende tijm en geurige lavendel, van vuurrode tomaten en zonovergoten olijfbossen. De Provençaalse dis zou niet kunnen bestaan zonder de, ingrediënten die worden geleverd door onherbergzame berghellingen of door de diepblauwe wateren van de Cóte d'Azur. Op de tafel vindt men de resultaten van een gevarieerde en verrukkelijke keuken die is gebaseerd op de beste landbouwprodukten, zeebanket en vleessoorten, en een weerspiegeling is van een hoogstaande en eerbiedwaardige culinaire traditie. Geen culinair schrijver kent deze streek en zijn keuken beter dan Richard Olney, die 220 recepten heeft bijeengebracht die kenmerkend zijn voor het erfgoed en de eenvoud van de Provençaalse keuken. Dit zijn gerechten die al sinds eeuwen in lokale keukens worden bereid: de bouillabaisse van Marseille, de door Nice geïnspireerde estouffade, de soupe de poisson van de Bouches-du-Rhóne, gegratineerde aardappelen niet knoflook uit de Vaucluse, in rode wijn gepocheerde peren uit de Var. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin Richard Olney de hoekstenen van de Provenoçaalse keuken beschrijft: zoals hoe men aïoli, een coulis van tomaten en bouquets garnis maakt-, aanwijzingen voor het inmaken van olijven, zelf azijn maken en informatie over aanbevelenswaardige wijnen uit deze streek. De recepten zijn gefotografeerd door Peter Johnson, terwijl Janice Baker de stilering verzorgde. Daartoe reisden zij naar de Provence om de recepten tegen kleurrijke Provenoçaalse achtergronden vast te leggen. Daarnaast zorgen de landschapsfoto's van Michael Freeman en de geïnformeerde tekst van Jacques Gantié voor een meer dan portret van het Provençaalse leven.
  • Niet op voorraad
    Bevat 1)De vergiftide port 2) Kabaal op de Bellona Club 3) Monty gaat op de geur af 4) Lijk in zicht 5) Maher-Sjalal-Hsjbaz Hard-boiled & Noir Klassieke misdaadromans
  • Er is de laatste tijd veel geschreven over Maria Magdalena. Vooral over wie zij niet geweest is. Niet de zuster van Martha en Maria. Niet de gevallen vrouw die zich dankzij Jezus wist op te richten. Niet de prostituee die zich bekeerde en haar verdere leven boete deed. Het eeuwenlang gekoesterde beeld van Mana Magdalena, dat haar seksualiteit beklemtoonde en haar getuigenis verdrong, ligt aan scherven. Alleen: de levende vrouw achter het beeld komt nog te weinig in zicht. In die leemte wil dit boek voorzien. Het wil de lezer meenemen in een speurtocht naar wie Maria Magdalena dan wel geweest zou kunnen zijn. De oudste bronnen die Maria Magdalena noemen, zijn overbekend. Het zijn de evangeliën die in de bijbel zijn opgenomen. Een aantal jongere bronnen, zoals de teksten van de kerkvaders, is ook steeds toegankelijk geweest. Maar de afgelopen twee eeuwen zijn er, vooral in de woestijn van Egypte, vondsten van oude teksten gedaan die de kerkelijke traditie niet bewaard had. De zoektocht naar Maria Magdalena leidt naar Het Evangelie naar Maria
  • Bijenkorf Serviezen Na een kort overzicht van de diverse soorten ovens, een tabel voor temperaturen en schakelstanden en wat tips, volgen de recepten op soort. Voorgerechten, soufflés, groenten, vlees, vis en kip, vegetarische gerechten, hartige taarten en zoete gerechten. Tot slot een tabel met maten en gewichten, een alfabetisch en een soortregister. Leuke, voor het merendeel eenvoudig te bereiden recepten die zeker ook jongeren aan zullen spreken.
Ga naar de bovenkant