• Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden
  • De nederlandse vertaling van HET biografische boek over Paus Franciscus. Met foto's. Verschijnt in 100 landen Jorge Bergoglio vertelt openhartig over zijn jeugd, zijn leven en zijn pastorale werk en spreekt zich uit over kerkelijke en maatschappelijke kwesties.
  • Op de ochtend van 29 juli 1995 ontdekt Robert McCrum - 42 jaar oud, sinds twee weken hertrouwd, op het hoogtepunt van zijn carrière als een van Engelands meest bewonderde uitgevers, en voor zover hij wist, kerngezond - bij het ontwaken dat de linkerkant van zijn lichaam volledig verlamd is. Oorzaak: beroerte. Na een nachtmerrieachtige worsteling slaagt hij erin bij de telefoon te komen en om hulp te vragen. Al snel worden hem twee duidelijk: ten eerste dat zijn leven onherroepelijk veranderd is, ten tweede dat de medische wetenschap hem geen enkele zekerheid kan geven over de oorzaak van zijn beroert en over de vraag of hij ervan zal herstellen. Dan volgt een langdurig gevecht, een aaneenschakeling van frustraties en depressies, afgewisseld door kleine overwinningen die hij behaalt met de hulp van toegewijde artsen en therapeuten en vooral van zijn echtgenote, wier liefde bestand blijkt tegen een situatie die geen van beiden had kunnen voorzien.
  • Gij zijt verantwoordelijk , De slaven zijn van ons , De Koopman van Venetie Lees plezier voor uren
  • Zoetzuur allerlei Noten te kust en te keur Vruchten voor bereiden Gladde purees maken
  • Boordevol tips, trucs en tools die je helpen om gelukkig te worden Het lichaam is de zichtbaar en tastbaar geworden ziel Dieuwkw Talma Haptonoom Lisette Thooft is dé autoriteit op het gebied van spiritualiteit Als kind kwam Lisette Thooft ‘in haar hoofd’ terecht: contact met haar gevoel was te pijnlijk. Ze werd een soort hoofd op pootjes… Net zoals heel veel mensen tegenwoordig. Maar zonder je gevoel, zonder je lichaam als ­leidraad, word je niet gelukkig. Je lichaam is je ­onderbewuste. Als er geen harmonie is tussen bewustzijn en onderbewustzijn, raak je ontworteld, neem je verkeerde beslissingen en kun je niet genieten van het moment. Thooft besloot om wél gelukkig te worden – en dat is haar ook gelukt. Hoe ze terugkwam in haar ­lichaam en in haar gevoel en wat er allemaal gebeurde op die spannende tocht naar binnen, beschrijft ze in Kom uit je hoofd. Kom uit je hoofd is niet alleen een rijke bron aan informatie over het hervinden en koesteren van je lichaams­bewustzijn, maar het zit daarnaast boordevol tips, trucs en tools zodat ook de lezer de weg terugvindt. De pers over Kom uit je hoofd 'Lisette Thooft weet hoe je de weg terugvindt naar harmonie tussen denken en voelen, en schreef Kom uit je hoofd, een boek vol goede adviezen en tips.' Margriet 'In haar boek geeft Lisette Thooft tientallen simpele, grappige, fijne tips om 'uit je hoofd te komen'. Yoga Magazine 'Een rijke bron aan informatie, tips, trucs en tools over het hervinden en koesteren van je lichaamsbewustzijn.' Onkruid
  • Australië een culinaire reis Australië is gezegend met een breed scala van verschillende klimaten en landschappen. Deze rijke verscheidenheid stimuleerde bewoners tot koken met de meest diverse ingrediënten uit alle hoeken van het land. Deze getalenteerde koks kopen boerenkazen en verse produkten uit Victoria, zeebanket en appels uit Tasmania, rijst en wijnen uit New South Wales, olijven en wild uit South Australia, tropische vruchten en rundvlees uit Queensland, tarweprodukten uit Western Australia en inheemse produkten uit het Northern Territory. Dat resulteert in een Australische keuken die zowel landelijk en verfijnd als vertrouwd en exotisch is. Australië - een culinaire reis is met zijn ruim 200 recepten van de bekende schrijfster Elise Pascoe een eerbetoon aan deze natie van vindingrijke koks en heerlijke, verse ingrediënten. In een diepgravende, informatieve tekst onderzoekt de journaliste Cherry Ripe het karakter van elke regio. Ze beschrijft ook de geschiedenis van de Australische keuken vanaf de tijd dat die voornamelijk Brits was tot de transformatie die de keuken heeft ondergaan sinds de Tweede Wereldoorlog, toen nieuwe migranten hun eigen eten in de Anglo-Keltische keuken introduceerden. Tegenwoordig is de Australische keuken grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse-Zeegebied en Zuidoost-Azië. In dit boek vindt u recepten die dit culinaire mozaïek weerspiegelen, van Engelse scones ,en Italiaanse pasta tot Thaise soepen die geuren naar citroengras. De inheemse flora en fauna van Australië - akudjura, quandong, Australische acacia, emoe, kangoeroe komen aan bod in een selectie recepten waarin de unieke kwaliteiten van de produkten optimaal zijn benut. Alle recepten zijn prachtig in kleur gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker. De al even schitterende foto's van Australische landschappen, steden en mensen van Ray Joyce en andere bekende fotografen voeren u op een adembenemende reis door een land dat niet alleen vermaard is om zijn schoonheid, maar ook om de veelheid aan intrigerende tegenstellingen.
  • De landen die wij onder de gezamenlijke noemer van Azië kennen, beslaan bijna een kwart van de aardbol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in dit uitgestrekte gebied een veelheid van culinaire opvattingen leeft. Het was voor JACKI PASSMORE, de schrijfster van dit boek, een uitdaging om tot in het wezen van de Oosterse kookkunst door te dringen. Zij kon daarbij putten uit een privécollectie recepten die zij gedurende vijftien jaar reizen en onderzoek in Azië bijeenbracht. Daaruit koos zij deze unieke selectie van 250 authentieke recepten. Samen zijn zij kenmerkend voor heel Azië en weerspiegelen de verschillende culinaire tradities van elk van de veertien Aziatische landen die in dit boek aan bod komen. Elk recept is zorgvuldig uitgeprobeerd en vervolmaakt. Vele gaan vergezeld van een verklarende aantekening waarin de oorsprong en kenmerken van de betreffende schotels worden verklaard. Elk recept in dit fascinerende kookboek is bovendien in een schitterende kleurenfoto afgebeeld, terwijl u ook een blik achter de schermen van het dagelijks leven van de mensen, hun gebruiken, de hen omringende natuur en de overvolle steden wordt geboden. Azië - koken en reizen is een eerbetoon aan de vijfduizend jaar geschiedenis van de volken in Azië. En de heerlijke Kip recepten , de variatie zonder einde
  • Met een mooie raspen verzameling op foto zie Scan En de heerlijke Kip recepten , de variatie zonder einde Fotografie Allan Rosenberg Sue White Allen V. Lott Amy Glenn
  • De Middellandse zee een culinaire reis De mediterrane wateren worden door drie continenten begrensd: Europa, Azië en Afrika, en sinds de oudheid was deze zee van vitaal belang voor de ontwikkeling van haar keuken. De kusten van Catalonië, Turkije, Tunesië en Marokko en hun beschavingen delen alle in de rijkdommen van het Middellandse-Zeebekken. De keuken is gebaseerd op lokale ingrediënten als bepaalde soorten vis, schaal en schelpdieren, maar ook op algemeen gangbare produkten als granen, vruchten en specerijen. De mediterrane tafel is beladen met gekruide olijven, gepureerde aubergine, kikkererweten en sesamzaad; een met komijn gekruide sinaasappelsalade; broden op griesmee en eierbasis en kop bereid met ingemaakte citroenen, geserveerd op een bed dampende couscous. Als nagerechten zijn er baklava komafa-gebak, ingemaakte vijgen en rozeblaadjes; en amandelkoekjes begeleiden kopjes Turkse koffie of met honing gezoete muntthee. Maak een keuze uit deze genoemde recepten of uit de ruim 200 andere recepten die zijn bijeengebracht in dit deel van de culinaire reisserie, een cruise door het Middellandse-Zeegebied. De beroemde restaurateur, chef-kok en schrijfster Joyce Goldstein heeft ruim 200 recepten verzameld die de veelzijdigheid en tradities van de mediterrane keuken weerspiegelen. Dit zijn gerechten die al eeuwen worden bereid in de keukens van Zuid-Spanje, de Provence, zuidelijk Italië, Griekenland en de Balkan, Turkije, Israël, Libanon, Egypte, Syrië, Tunesië, Algerije en Marokko. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin basistechnieken en belangrijke begrippen uit de mediterrane keuken worden beschreven. Elk recept is prachtig in beeld gebracht in kleurenfoto's die het werk zijn van de fotograaf Peter Johnson en stiliste Janice Baker. Tal van adembenemende landschapsfoto's en een verhelderende tekst over de culinaire geschiedenis van dit deel van de wereld voltooien dit gedenkwaardige portret van het mediterrane leven.
Ga naar de bovenkant