• Provence een culinaire reis Landschapsfotos Michael Freeman Provence is de gouden hoek van Frankrijk. Het gebied reikt van de Alpen tot de Middellandse Zee, en van de Rhone tot de Italiaanse grens, en is uiterst gevarieerd. Het werd veroverd door de oude Grieken en de oude Romeinen, en huisvestte bijna een eeuw lang de Pauselijke zetel en bood onderdak aan beroemde kunstenaars als Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus en Pagnol. Elk aspect van zijn geschiedenis heeft duidelijke sporen in dit gebied achtergelaten. Dit is een land van bloeiende tijm en geurige lavendel, van vuurrode tomaten en zonovergoten olijfbossen. De Provençaalse dis zou niet kunnen bestaan zonder de, ingrediënten die worden geleverd door onherbergzame berghellingen of door de diepblauwe wateren van de Cóte d'Azur. Op de tafel vindt men de resultaten van een gevarieerde en verrukkelijke keuken die is gebaseerd op de beste landbouwprodukten, zeebanket en vleessoorten, en een weerspiegeling is van een hoogstaande en eerbiedwaardige culinaire traditie. Geen culinair schrijver kent deze streek en zijn keuken beter dan Richard Olney, die 220 recepten heeft bijeengebracht die kenmerkend zijn voor het erfgoed en de eenvoud van de Provençaalse keuken. Dit zijn gerechten die al sinds eeuwen in lokale keukens worden bereid: de bouillabaisse van Marseille, de door Nice geïnspireerde estouffade, de soupe de poisson van de Bouches-du-Rhóne, gegratineerde aardappelen niet knoflook uit de Vaucluse, in rode wijn gepocheerde peren uit de Var. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin Richard Olney de hoekstenen van de Provenoçaalse keuken beschrijft: zoals hoe men aïoli, een coulis van tomaten en bouquets garnis maakt-, aanwijzingen voor het inmaken van olijven, zelf azijn maken en informatie over aanbevelenswaardige wijnen uit deze streek. De recepten zijn gefotografeerd door Peter Johnson, terwijl Janice Baker de stilering verzorgde. Daartoe reisden zij naar de Provence om de recepten tegen kleurrijke Provenoçaalse achtergronden vast te leggen. Daarnaast zorgen de landschapsfoto's van Michael Freeman en de geïnformeerde tekst van Jacques Gantié voor een meer dan portret van het Provençaalse leven.
  • FRANKRIJK EEN CULINAIREE REIS Een unieke verzameling van ruim 240 recepten uit de verschillende streken van Frankrijk getuigt van de heerlijke en gevarieerde produkten die ten grondslag liggen aan de reputatie die dit land geniet als een van de meest vermaarde centra van gastronomie in de wereld. Frankrijk - een culinaire reis biedt de lezer een gekend beeld van een stijl van koken die in tal van publicaties ten onrechte onderbelicht wordt: een stijl die reeds eeuwenlang in families mondeling is overgeleverd. De resultaten van die voortreffelijke kookstijl die zo rijk aan traditie is, staan nog heden ten dage in alle streken van dit pracht land te sudderen en borrelen op fornuizen in boerderijen en knusse, landelijke herbergen. Frankrijk - een culinaire reis voert de lezer van het landschap naar de tafel. Er wordt ingegaan op de nauwe verwevenheid van de geschiedenis en geografische en culinaire eigenheden van de verschillende landstreken, en de mensen die er het eten tot zo'n unieke belevenis maken. Zonder de overvloed aan oesters, zonder cassoulet, zonder hochepot, zonder bourride, en zonder de begeleidende wijnen en biersoorten zou Frankrijk eenvoudig Frankrijk niet zijn. De speciaal in opdracht voor dit boek gemaakte foto's vormen een lofzang op de verscheidenheid en schoonheid van het Franse landschap: de rotsige heuvels in het zuiden, de pittoreske vissersdorpjes langs de westkust, de weidegronden langs de Loire, de kleurrijke Middellandse-zeekust, de trotse Alpen en de vulkanische plateaus van het Massif Central. De recepten in dit boek werden verzameld door de gezusters Scotto - de culinaire schrijfsters Marianne Comolli, Elisabeth Scotto en Michele Carles - die in Parijs opgroeiden en in hun jeugd elke zomer op het platteland doorbrachten. Elk recept is met de grootste zorg geschreven, uitgeprobeerd en gefotografeerd voor dit boek. Frankrijk - een culinaire reis is het verhaal van de oude schat van de regionale geastronomie, een verhaal dat op meeslepende wijze wordt verteld door de schrijver Gilles Pudlowski en op superieure wijze wordt verbeeld in de kleurenfoto's van Pierre Hussenot en Leo Meier.
  • Licht 1e druk is een boek van Gemma Venhuizen uitgegeven bij Atlas Contact, Uitgeverij. ISBN 9789045031972 Foto auteur Fjodor Buis Gemma Venhuizen is gefascineerd door licht, niet alleen vanuit wetenschappelijke belangstelling, maar ook vanuit een persoonlijke behoefte aan licht. Net als veel mensen merkt ze dat licht haar stemming beïnvloedt: op donkere dagen raakt ze in een dip, en op zonnige dagen fleurt ze weer op. Venhuizen onderzocht welke invloed licht heeft op ons welzijn. Wat is licht precies? Wat doet het met ons, geestelijk en lichamelijk? Wat is het verschil tussen natuurlijken kunstmatig licht? En hoe kunnen we licht optimaal gebruiken? Voor dit boek ging zij in gesprek met psychologen, slaaponderzoekers, dermatologen, biologen en ingenieurs om de universele behoefte aan licht (en donker) te onderzoeken, en te inventariseren in hoeverre licht cruciaal is voor een betere gezondheid.
  • The Secret Language of the Soul Oorspronkelijke titel Het wezen van het niet-stoffelijke beginsel op grond waarvan de mens leeft', zo wordt het begrip `ziel' in naslagwerken omschreven. In De verbrgen taal van de ziel wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk dit grondbeginsel door de euwen heen voor de mensheid is gewwest en nog is. Het is een verkenningstocht langs symbolen, rituelen en mysteries van de wereldgodsdiensten uit vereden en heden- van de primitieve magie van onze verre voorouders tot de moderne religies. Het boek bevat onder meer heldere verklaringen van principes en praktijk van het christendom, de islam, het hindoeïsme, sjinto en sjamanisme. Begrippen als het Indiase samara, het boeddhistische karma, chakra's en nog veel meer worden duidelijk uiteengezet. Met prachtige illustraties, waaronder ook enkele die speciaal voor dit boek werden vervaardigd.
  • Perlmanns Sweigen Oorspronkelijke titel Omslagontwerp Bureau Beck De verwachtingen zijn hooggespannen wanneer taalkundige Philipp Perlmann een internationaal congres in Italië moet voorzitten. Het zal de bekroning worden van een carrière die hem aan de top van zijn vakgebied heeft gebracht. Maar niemand van de congresgangers heeft een vermoeden van de twijfels en het onvermogen waardoor Perlmann na de dood van zijn vrouw is overvallen. Hij gelooft niet meer in de wetenschap, niet in het academische milieu en vooral niet meer in zichzelf. Om zijn onmacht te verbergen stapelt hij tijdens het congres de ene leugen op de andere. Wanneer Perlmann zijn eigen bijdrage moet leveren, weet hij dat hij niets te zeggen heeft. Hij beseft dat hij een totale afgang alleen nog kan voorkomen door een daad met verstrekkende
  • Jan Johan ter Poorten en Aperta grafische vormgevingte Hilversum De Marokkaanse keuken behoort volgens kenners tot de beste ter wereld. Want als er een keuken is die met smaak gebruik maakt van de lekkerst specerijen en geurigste kruiden, dan is het wel de Marokkaanse keuken. Exotisch, kleurrijk, maar altijd subtiel.In Heerlijk Marokko heeft Hassan M'Souli, chef-kok en eigenaar van restaurant Out of Africa in Sydney, ruim honderd van zijn favoriete recepten opgenomen.Leer deze keuken kennen en proef de fantastische smaken van marokko!Smul van traditionele gerechten, zoals tajines met vis of kip, leer het geheim van de perfecte couscous, experimenteer met nieuwe mengsels van kruiden en specerijen, maak salades met ingredienten als dadels, amandelen en sinaasappels, en geniet van Marokkaanse desserts en drankjes.
  • The Carb Lover's Diet Oorspronkelijke Titel Eet je slank met koolhydraten Omslagontwerp Ton Wiebelt te Den Haag Ellen Kunes en Frances Largeman-Roth van Health® magazine hebben Het CarbLovers-dieet ontwikkeld om afvallers te helpen hun doel in recordtijd te bereiken. Bepaalde koolhydraatrijke voedingsmiddelen – vooral die met het geweldige ingrediënt resistent (feitelijk onverteerbaar) zetmeel – doen vetcellen krimpen, bevorderen de vetverbranding, behouden de spiermassa, gaan de neiging tot snacken tegen, houden de bloedsuikerspiegel op peil en geven langer een vol gevoel. Een revolutionaire nieuwe methode voor snel en blijvend gewichtsverlies met een eenvoudig te volgen en verantwoord programma waarin het eten van koolhydraten de beste manier is om slank te worden en te blijven.
  • Druk Koninklijke Wohrmann B.v. Â te Zutphen Lithografie TwinType Breda Omslagillustratie Maurice Boyer Ze is veertien jaar, sensueel en jongensachtig. Samen met een stel vriendinnen heeft ze een verborgen plek op een braakliggend terrein, waar ze geheimen delen, stiekem roken en drinken. Een paar jongens uit de buurt zitten hen voortdurend achterna. Het lijkt een onschuldig spel, totdat het meisje en haar vriendin een van de jongens aanpakken. Ze bewerken hem met een scheermes en laten hem voor dood achter. In de dagen die erop volgen probeert het meisje zich af te sluiten van het voorval. Zwijgzaam houdt ze zich vast aan rituelen en symbolen die veiligheid bieden en haar helpen overleven. In haar innerlijke wereld voelt ze zich sterk, maar ze heeft niet in de gaten dat het net zich rond haar sluit.
  • De engelse architect-planoloog Risebero beschrijft en tekent op zeer inzichtelijke en volledige wijze de geschiedenis van het westerse bouwen vanaf de Romeinen tot heden, vanaf "primitieve creativiteit tot onnatuurlijkheid en vervreemding". De diverse periodes worden per tijdseenheid behandeld. Niet alleen de belangrijkste bouwwerken en technieken komen hierbij aan bod, maar ook de "gewone" architectuur (onder andere woningbouw). Het valt toe te juichen dat de plaats van het bouwen binnen de toenmalige maatschappelijke omstandigheden wordt aangegeven en ook de ontwikkeling van de stedebouw (!). Bevat zeer vele handgetekende zwart-wit illustraties, een verklarende woordenlijst en een uitgebreid register.
  • Freek de Jonge, Youp van 't hek, Harrie Jekkers, Martine Bijl, hans Dorrestijn, Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Toon Hermans, Paul de Leeuw, Paul van Vliet, Seth Gaaikema, Herman van Veen, Purper, Hans Teeuwen
Ga naar de bovenkant