-
Niet op voorraadHet boek gaat over de modeltuinen van de bekende nederlandse tuinboekenschrijver Rob Herwig. De tuinen zijn ontworpen door verschillende tuinarchitekten. Achtereenvolgens wordt ingegaan op de geschiedenis, de verschillende soorten modeltuinen, de vorm enkleur in de tuinen, de grondsoort en bemesting, de waterbeheersing, het onderhoud, gazononderhoud en tenslotte de modeltuinen als bedrijf. Het boek is boeiend om te lezen en voorzien van vele mooie foto's en enkele getekende plattegronden. Ook is er een alfabetisch register aanwezig. Het is een zeer leuk boek om ideeen op te doen voor iedere tuinier.
-
Ingedeeld naar de maanden van het jaar geeft een ervaren Duitse tuinbouwkundige in korte, bondige - aan Nederlandse situatie aangepaste - adviezen en veelzijdige voorlichting zowel voor het onderhoud van de groente- en fruittuin, als vor de siertuin en zelfs voor de kweek van kamerplanten in al hun variaties. Er is een enorme schat van praktische ervaring neergelegd in deze ruim 2000 zakelijke adviezen omtrent zowat alle sier en teeltgewassen. Hoewel allereerst ingesteld op de amateur-tuinbezitter, zal ook menig beroepstuinier er nog heel wat uit kunnen opsteken. Diverse tabellen en o.a. een uitvoerige sierplantenrevue en een algemeen zakenregister kompleteren het geheel.
-
In haar praktijk kwam dr. Susan Forward in aanraking met een grote hoeveelheid vrouwen die een misogyne relatie hadden: ze hadden een relatie met een man die een vrouwenhater is. De man kan wel een langdurige relatie met een vrouw aangaan, zijn liefde is zelfs warm en intens, maar hij wil bovenal de macht in handen hebben. Hij lijkt er alles aan te doen het leven van zijn partner te grond te richten. De vrouw die van hem houdt maakt zich aan hem ondergeschikt: ze geeft haar veelbelovende carrière op, verwaarloost haar sociale leven en wordt steeds onzekerder over zichzelf. Dr. Susan Forward herkende veel van deze kenmerken ook in haar eigen relatie.
-
Voor het voorplat is gebruik gemaak van een schilderij van Jan Goeting 1950 en voor de Achterplaat van een madaillon van A. Goudschaal 1914 Met 10 bladzijden zwart wit foto' Biografie van Victorine Hefting, van 1947 tot 1950 directrice van het Gemeentemuseum in Den Haag, en van 1950-1964 gehuwd met de uitgever Bert Bakker sr., werd in 1905 geboren als dochter van een Utrechtse huisarts. Biografie van Victorine Hefting(1905). Zij heeft o.a. door haar werk als directrice van het Haagse Gemeentemuseum, haar huwelijk met de uitgever Bert Bakker en haar vele artistieke en politieke contacten een belangrijke rol gespeeld in het culturele leven van Den Haag. Op zeer openhartige wijze met veel details wordt het levensverhaal verteld van haar vroegste jeugd, haar huwelijken, haar vriendschappen en de relaties en contacten op haar werk. In de meestal rondom een persoon gecomponeerde hoofdstukken ligt de nadruk op de waardering voor, of de kritiek op de persoonlijke eigenschappen van de mensen die haar leven beinvloed hebben. Over het werk van de kunstenaars wordt bij de schrijvers en dichters (bv. Nijhoff, Achterberg en Nagel) weinig, bij de beeldende kunstenaars (bv. Jan van Heel, Co Westerik, Willem Hussem en Kees Andrea) nagenoeg niets gezegd. Naast een onderkoeld verslag van een dramatische levensloop geeft het boek een persoonlijke visie op zo'n veertig jaar culturele geschiedenis van Den Haag.
-
Niet op voorraadHerbs The cook's guide to flavourful and aromatic ingredients Oorspronkelijke titel Gebruikers Sporen en Geel verkleuring Redactie Heleen Silvis Omslagontwerp Ton Wienbelt Den Haag Het kruiden kookboek is hèt culinaire naslagwerk voor smaakmakende en aromatische ingrediënten. Kruiden, van frisse munt tot geurige lavendel, geven een gerecht een karakteristieke smaak en een heerlijke geur. Met meer dan 150 smakelijke, kruidige recepten voor voedzame soepen en snacks, lichte lunches, alledaagse maaltijden en verfijnde desserts. Recepten voor kruidentheeën en -tisanes, verfrissende vruchtensappen en dranken, oliën en azijn. En ook suggesties voor het kruiden van kaas, boter, sauzen en zelfs zout en suiker. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het zelf kweken van kruiden. Met de kruidige recepten voor bijzondere broden en pizza's, roomijs en desserts, heerlijke soepen, zomerse salades, geurige risotto's en rijstschotels of eigentijdse vegetarische, vlees- of visgerechten geeft u uw kookkunst een oppepper.