-
Voor het voorplat is gebruik gemaak van een schilderij van Jan Goeting 1950 en voor de Achterplaat van een madaillon van A. Goudschaal 1914 Met 10 bladzijden zwart wit foto' Biografie van Victorine Hefting, van 1947 tot 1950 directrice van het Gemeentemuseum in Den Haag, en van 1950-1964 gehuwd met de uitgever Bert Bakker sr., werd in 1905 geboren als dochter van een Utrechtse huisarts. Biografie van Victorine Hefting(1905). Zij heeft o.a. door haar werk als directrice van het Haagse Gemeentemuseum, haar huwelijk met de uitgever Bert Bakker en haar vele artistieke en politieke contacten een belangrijke rol gespeeld in het culturele leven van Den Haag. Op zeer openhartige wijze met veel details wordt het levensverhaal verteld van haar vroegste jeugd, haar huwelijken, haar vriendschappen en de relaties en contacten op haar werk. In de meestal rondom een persoon gecomponeerde hoofdstukken ligt de nadruk op de waardering voor, of de kritiek op de persoonlijke eigenschappen van de mensen die haar leven beinvloed hebben. Over het werk van de kunstenaars wordt bij de schrijvers en dichters (bv. Nijhoff, Achterberg en Nagel) weinig, bij de beeldende kunstenaars (bv. Jan van Heel, Co Westerik, Willem Hussem en Kees Andrea) nagenoeg niets gezegd. Naast een onderkoeld verslag van een dramatische levensloop geeft het boek een persoonlijke visie op zo'n veertig jaar culturele geschiedenis van Den Haag.
-
Niet op voorraadHerbs The cook's guide to flavourful and aromatic ingredients Oorspronkelijke titel Gebruikers Sporen en Geel verkleuring Redactie Heleen Silvis Omslagontwerp Ton Wienbelt Den Haag Het kruiden kookboek is hèt culinaire naslagwerk voor smaakmakende en aromatische ingrediënten. Kruiden, van frisse munt tot geurige lavendel, geven een gerecht een karakteristieke smaak en een heerlijke geur. Met meer dan 150 smakelijke, kruidige recepten voor voedzame soepen en snacks, lichte lunches, alledaagse maaltijden en verfijnde desserts. Recepten voor kruidentheeën en -tisanes, verfrissende vruchtensappen en dranken, oliën en azijn. En ook suggesties voor het kruiden van kaas, boter, sauzen en zelfs zout en suiker. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het zelf kweken van kruiden. Met de kruidige recepten voor bijzondere broden en pizza's, roomijs en desserts, heerlijke soepen, zomerse salades, geurige risotto's en rijstschotels of eigentijdse vegetarische, vlees- of visgerechten geeft u uw kookkunst een oppepper.