• Echte zomerse feelgood: vriendschap en romantische verwikkelingen tegen de achtergrond van het prachtige Franse landschap, voor liefhebbers van de tv-serie Ik vertrek en Debbie Macombers Rose Harbor-serie
  • Het bestaat uit de volgende delen: I - Bij nader inzien II - Wie Wind Zaait III- De Slotsom Over de schrijfster: Jannetje Visser-Roosendaal Geboren: 30 april 1899, Binnenwijzend Overleden: 20 maart 1990, Venhuizen Nederlandse schrijfster van voornamelijk streekromans, waarin zij op haar eigen onnavolgbare wijze de geschiedenis vertelt van de familie Zeilemaker, een verhaal wat zich afspeelt op het boerenland in West-Friesland, aan het eind van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw.
  • Man's Body An Owner's Manual Oorspronkelijke titel Een gebruiks aanwijzing Diagram Group Met zwart wit foto's
  • De natuur heeft ons de meest fabelachtige aroma's ter beschikking gesteld om de zinnen te strelen en de eetlust te wekken. Met bladeren en takjes, stengels en stokjes, stukjes bast, zaden, vruchten, bolgewassen en wortelstokken voegen we aan het meest simpele recept een betoverend accent, een mysterieuze verleiding toe en veranderen het zo in een gerecht waar we bij weg kunnen dromen. Dit boek beschrijft vijftig verschillende kruiden en specerijen en vertelt over hun herkomst, eigenschappen en smaken. De meest uitgelezen combinaties tussen deze smaakgevers en gerechten komen aan bod en naast een schat aan recepten vindt u talloze tips en suggesties. Ontdek hoe u een gewone kalfsragout verfijnt door de simpele toevoeging van een vanillestokje, van een kipsalade een geraffineerd gerecht maakt met wat Sechuanpeper, langoestines verrijkt met paradijszaad, en desserts de gouden glans en het subtiele aroma van saffraan meegeeft.
  • In Duinroos, een eenvoudig maar gastvrij huurhuis op een waddeneiland, volgen de vakantiegangers elkaar op. Een stel jonge ouders komt naar het eiland in een poging hun huwelijk te redden; een weduwnaar met het voornemen een einde aan zijn leven te maken; een twintigjarig meisje dat net ontdekt heeft dat ze zwanger is; een veertiger die op zijn werk wordt ingehaald door een jongere, energiekere collega; drie studenten die twijfelen wie voor wie bestemd is. De tijdelijke bewoners van Duinroos kennen elkaar niet, maar doordat ze van dezelfde tafel eten, in hetzelfde bed slapen en in het gastenboek schrijven, komen ze met elkaar in aanraking. Zonder het te weten en haast onmerkbaar beïnvloeden ze elkaars leven en voegen ze zich tot één verhaal. De werkster, die het huis aan het begin van de zomer schoonmaakt en aan het einde van het seizoen winterklaar afsluit, beziet van een afstand het komen en gaan. Alleen de lezer is getuige van alle dromen en geheimen die schuilgaan achter de zinnetjes in het gastenboek. Eilandgasten is een subtiel en kleurrijk weefsel van mensen, dat de lezer van meet af aan inspint.
  • FRANKRIJK EEN CULINAIREE REIS Een unieke verzameling van ruim 240 recepten uit de verschillende streken van Frankrijk getuigt van de heerlijke en gevarieerde produkten die ten grondslag liggen aan de reputatie die dit land geniet als een van de meest vermaarde centra van gastronomie in de wereld. Frankrijk - een culinaire reis biedt de lezer een gekend beeld van een stijl van koken die in tal van publicaties ten onrechte onderbelicht wordt: een stijl die reeds eeuwenlang in families mondeling is overgeleverd. De resultaten van die voortreffelijke kookstijl die zo rijk aan traditie is, staan nog heden ten dage in alle streken van dit pracht land te sudderen en borrelen op fornuizen in boerderijen en knusse, landelijke herbergen. Frankrijk - een culinaire reis voert de lezer van het landschap naar de tafel. Er wordt ingegaan op de nauwe verwevenheid van de geschiedenis en geografische en culinaire eigenheden van de verschillende landstreken, en de mensen die er het eten tot zo'n unieke belevenis maken. Zonder de overvloed aan oesters, zonder cassoulet, zonder hochepot, zonder bourride, en zonder de begeleidende wijnen en biersoorten zou Frankrijk eenvoudig Frankrijk niet zijn. De speciaal in opdracht voor dit boek gemaakte foto's vormen een lofzang op de verscheidenheid en schoonheid van het Franse landschap: de rotsige heuvels in het zuiden, de pittoreske vissersdorpjes langs de westkust, de weidegronden langs de Loire, de kleurrijke Middellandse-zeekust, de trotse Alpen en de vulkanische plateaus van het Massif Central. De recepten in dit boek werden verzameld door de gezusters Scotto - de culinaire schrijfsters Marianne Comolli, Elisabeth Scotto en Michele Carles - die in Parijs opgroeiden en in hun jeugd elke zomer op het platteland doorbrachten. Elk recept is met de grootste zorg geschreven, uitgeprobeerd en gefotografeerd voor dit boek. Frankrijk - een culinaire reis is het verhaal van de oude schat van de regionale geastronomie, een verhaal dat op meeslepende wijze wordt verteld door de schrijver Gilles Pudlowski en op superieure wijze wordt verbeeld in de kleurenfoto's van Pierre Hussenot en Leo Meier.
  • Provence een culinaire reis Landschapsfotos Michael Freeman Provence is de gouden hoek van Frankrijk. Het gebied reikt van de Alpen tot de Middellandse Zee, en van de Rhone tot de Italiaanse grens, en is uiterst gevarieerd. Het werd veroverd door de oude Grieken en de oude Romeinen, en huisvestte bijna een eeuw lang de Pauselijke zetel en bood onderdak aan beroemde kunstenaars als Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus en Pagnol. Elk aspect van zijn geschiedenis heeft duidelijke sporen in dit gebied achtergelaten. Dit is een land van bloeiende tijm en geurige lavendel, van vuurrode tomaten en zonovergoten olijfbossen. De Provençaalse dis zou niet kunnen bestaan zonder de, ingrediënten die worden geleverd door onherbergzame berghellingen of door de diepblauwe wateren van de Cóte d'Azur. Op de tafel vindt men de resultaten van een gevarieerde en verrukkelijke keuken die is gebaseerd op de beste landbouwprodukten, zeebanket en vleessoorten, en een weerspiegeling is van een hoogstaande en eerbiedwaardige culinaire traditie. Geen culinair schrijver kent deze streek en zijn keuken beter dan Richard Olney, die 220 recepten heeft bijeengebracht die kenmerkend zijn voor het erfgoed en de eenvoud van de Provençaalse keuken. Dit zijn gerechten die al sinds eeuwen in lokale keukens worden bereid: de bouillabaisse van Marseille, de door Nice geïnspireerde estouffade, de soupe de poisson van de Bouches-du-Rhóne, gegratineerde aardappelen niet knoflook uit de Vaucluse, in rode wijn gepocheerde peren uit de Var. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin Richard Olney de hoekstenen van de Provenoçaalse keuken beschrijft: zoals hoe men aïoli, een coulis van tomaten en bouquets garnis maakt-, aanwijzingen voor het inmaken van olijven, zelf azijn maken en informatie over aanbevelenswaardige wijnen uit deze streek. De recepten zijn gefotografeerd door Peter Johnson, terwijl Janice Baker de stilering verzorgde. Daartoe reisden zij naar de Provence om de recepten tegen kleurrijke Provenoçaalse achtergronden vast te leggen. Daarnaast zorgen de landschapsfoto's van Michael Freeman en de geïnformeerde tekst van Jacques Gantié voor een meer dan portret van het Provençaalse leven.
  • In 'Alles is verlicht' reist de schrijver Jonathan Safran Foer de zomer na zijn afstuderen naar het oostelijk deel van Europa. Slechts gewapend met een vergeelde foto gaat hij op zoek naar Augustine, de vrouw die al dan niet een schakel is met zijn grootvader die hij nooit heeft gekend - die zijn grootvader, zo is hem verteld, uit de handen van de nazi's heeft gered. Vergezeld door de onvergetelijke Alex, zijn jonge Oekraïnse gids en tolk die behept is met een komisch spraakverwarrend accent, maakt Jonathan een donquichotachtige zoektocht door een verwoest landschap, terug naar een onverwacht verleden. Verweven door 'Alles is verlicht' is de roman die de schrijver aan het schrijven is: een betoverende legende over zijn grootvaders dorp, een sjtel, in de Oekraïne, een lappendeken van verbijsterende overeenkomsten die de generaties door de tijd heen verbindt.
  • Een Antwerpse rechercheur en een persfotograaf maken jacht op een sadistische vrouwenmoordenaar , die zich van een vlijmscherp potlood als moordwapen bediend
  • Een jaar lang op zoek naar dolfijnen: voor Jody McGrath gaat haar liefste wens in vervulling. Samen met haar ouders, haar broertjes Sean en Jimmy en de rest van de bemanning vaart ze met het schip Dolphin Dreamer de wereld rond. Een reis vol avontuur, spanning en... dolfijnen. De dolfijn Misty komt na de geboorte van haar jong in de problemen. Jody is bang dat Misty's baby het niet zal overleven. Ze zou het allerliefst dag en nacht de wacht houden... Productspecificaties
Ga naar de bovenkant